Ga naar de inhoud
Entertainment

Misbruikzaak Bill Cosby niet heropend: blijft op vrije voeten

De misbruikzaak tegen Bill Cosby (84) wordt niet heropend. Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft een verzoek daartoe van de openbaar aanklagers verworpen. De voormalig acteur en komiek blijft daardoor op vrije voeten.

Bill kreeg in 2018 een gevangenisstraf van tussen de drie en de tien jaar voor het drogeren en misbruiken van Andrea Constand. Het hooggerechtshof van de staat Pennsylvania schrapte zijn veroordeling echter vorig jaar omdat het proces oneerlijk zou zijn geweest.

Woordvoerder
lees ook:
Woordvoerder Bill Cosby: 'Nieuwe docu niets meer dan pr-hetze'

Bill was in hoger beroep gegaan omdat gebruik werd gemaakt van een verklaring die de acteur ooit aflegde in een civiele rechtszaak. Hij dacht dat die verklaring nooit tegen hem kon worden gebruikt in een strafzaak, maar dat gebeurde uiteindelijk toch. Aanklagers hebben daarmee zijn rechten geschonden, zo vond Bill. In juni kreeg de acteur gelijk en kwam hij op vrije voeten.

De komiek was een van de eerste beroemdheden die sinds de start van de #MeToo-beweging werd veroordeeld. Naast Andrea beschuldigden nog tientallen vrouwen hem van seksueel misbruik. Andrea's beschuldigingen waren echter de enige die niet verjaard waren.

Maker
lees ook:
Maker Bill Cosby-docu moeite om hem als 'seksueel roofdier' te zien