Ga naar de inhoud
Entertainment

Invulling Wendy van Dijk voor Giro555-actie eindelijk duidelijk

Wendy van Dijk (51) gaat maandag 'langs verschillende geweldige initiatieven door het land' in het kader van de actiedag voor Oekraïne. Op Instagram deelt ze een voorbeeld.

"Deze geweldige kids geven ook"

'Deze geweldige kids geven ook', zo schrijft ze bij een foto van een groepje kinderen die geld bij elkaar hebben gebracht voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.

Op Radio555 vertelt Wendy dat ze met een speciale Giro555-bus door het land rijdt om cheques te innen. "Het gaat van klein naar groot." Zo bezoekt ze een aantal kinderen die afgelopen weekend pannenkoeken hebben gebakken om geld in te zamelen en een groep schoolkinderen die afgelopen week flessen hebben ingezameld. "Het is heel uiteenlopend." Op dit moment is ze onderweg naar Amsterdam om daar een Oekraïense vrouw te spreken.

Wendy
lees ook:
Wendy van Dijk had geen weet van invulling Giro555-actie

Het was lange tijd onzeker wat de rol van Wendy precies zou worden in de tv-show Samen in Actie voor Oekraïne, die maandagavond wordt uitgezonden. Woensdag werd in eerste instantie gecommuniceerd dat ze naar de Pools-Oekraïense grens zou gaan om live verslag te doen van de situatie daar. Talpa en Giro555 kwamen daar later op terug.

De presentatrice schept daar vandaag duidelijkheid over op Radio555. Wendy hoorde van verschillende initiatieven om naar de grens te rijden met spullen. Zij wilde al deze spullen verzamelen in een vrachtwagen om zo alles in één keer naar de grens te vervoeren. "Ik heb alleen gezegd: 'Ik wil daar waar ik kan helpen.'" Uiteindelijk bleek het toch beter te zijn om hier in Nederland geld op te halen voor de Oekraïense slachtoffers. Het persbericht met de oude opzet bleek toen al te zijn verspreid. 

Wendy
lees ook:
Wendy van Dijk doorbreekt stilte: 'Dit soort gedrag nooit waargenomen'

"De exacte invulling van Wendy’s rol tijdens de Giro555 actie moet nog definitief bepaald worden", zo stelde Talpa woensdag in een verklaring. "In de hectiek van het opzetten van deze tv-actie is het misverstand ontstaan over verslaggeving ter plaatse, daar is geen sprake van. Door de omstandigheden en de actualiteit blijft alles tot op het laatste moment aan verandering onderhevig."