Entertainment

BN'ers zetten zich in voor Oekraïne: 'We moeten helpen'

07 maart 2022 10:36 Aangepast: 07 maart 2022 11:43
Thomas van der Vlugt, Danny Froger en Shelly Sterk Beeld © Instagram @thooootje @shellysterk @dannyfroger

Bekend Nederland zet zich maandag massaal in voor de landelijke actie voor Oekraïne. Veel BN'ers roepen hun volgers op social media op om iets te doneren op Giro555.

"Het is niet te beseffen hoe het is om alles te moeten achterlaten"

Een aantal doet dat maandagochtend vanuit Beeld en Geluid in Hilversum waar ze in het belpanel zitten om telefoontjes aan te nemen. "Ik zit er klaar voor!", schrijft Thomas van der Vlugt van StukTV bijvoorbeeld. "De afgelopen tijd het nieuws gevolgd alsof het een film is die niet waar kan zijn. Het is niet te beseffen hoe het is om alles te moeten achterlaten. Het enige wat wij kunnen doen is helpen via de hulporganisaties die daar het allerbeste in zijn."

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Belpanel Giro 555 voelt voor Giel Beelen 'als thuiskomen'

Ook Shelly Sterk deelt een foto vanuit het belpanel. "Krijg vaak privéberichtjes met de vraag of ik mijn nummer wil geven. Hierbij! 0800-1112 it is!", zegt ze grappend. Ook Danny Froger en Justine Pelmelay waren al vroeg uit de veren om telefoontjes aan te nemen.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Rapper Boefs Habiba Challenge leidt tot online actie Giro 555

Gordon doneert de dagomzet van zijn drie restaurants aan Giro555. "De beelden zijn zo onmenselijk en zo verwerpelijk dat we moeten helpen", vindt hij.

Een groot aantal BN'ers deelt op Instagram hetzelfde beeld: een geel vlak met daarin de tekst 'ik geef'. Het gaat om bijvoorbeeld Frans Bauer, Paul de Leeuw, Winston Gerschtanowitz, Viktor Brand, Tooske Ragas, Jan Versteegh en Kim-Lian van der Meij.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore