Ga naar de inhoud
Entertainment

Mattie en Wietze herenigd: 'Je denkt: wat een bokkenlul'

Beeld © ANP

Mattie Valk (37) en Wietze de Jager (33) zitten vandaag voor het eerst in vijf jaar weer samen achter de radiomicrofoon. De twee vormden jarenlang een radio-duo op Qmusic en zijn maandag voor de landelijke actie Radio555 voor Oekraïne weer eenmalig bij elkaar. Mattie trapte de uitzending vanochtend meteen af met een verwijzing naar hun ruzie. 'Over abrupte eindes gesproken, daar hebben wij ervaring mee', zo begon hij.

"Het voelt als kijken naar m'n ex"

De twee hadden in het weekend al even gebeld en daarvoor vergaderd over de uitzending, maar toch was Wietze 'wel een beetje gespannen', zo zei hij. Mattie gaf toe dat hij zich precies hetzelfde voelde. De mannen gingen in 2017 met ruzie uit elkaar. De dj's zouden samen overstappen naar Sky Radio, maar Mattie tekende zonder dit aan Wietze te vertellen een nieuw contract bij Qmusic. Wietze werkt sinds 2018 voor Radio 538. "Het voelt als kijken naar m'n ex", zo omschrijft Wietze de hereniging. "Ergens voel je nog een beetje liefde en vertrouwen, maar je denkt ook: wat een bokkenlul."

Mattie
Lees ook:
Mattie Valk en Wietze de Jager weer even samen te horen

Eerder liet Mattie al weten dat hij en Wietze direct 'ja' hadden gezegd op de vraag of ze weer eenmalig samen radio wilden maken. De situatie in Oekraïne zet dingen die zijn gebeurd ook 'in perspectief', zo zei hij. "Dus wij geven elkaar een hand en gaan zo veel mogelijk geld inzamelen voor Oekraïne."

Mattie
Lees ook:
Mattie en Marieke verslapen zich voor ochtendshow Qmusic

Tijdens het telefoontje dat de mannen zaterdag voerden, voelde het 'een beetje alsof de tijd had stilgestaan', aldus Mattie. Daar had Wietze wel een duidelijke verklaring voor, zei hij lachend. "Dat had er ook wel mee te maken dat ik zaterdag flink in de olie zat. Ik had een lekker wijntje op."

Naast Mattie en Wietze zijn er nog veel meer BN'ers die vandaag de handen uit de mouwen steken"

BN'ers steken handen uit mouwen voor actiedag Oekraïne

02:50
Wietze
Lees ook:
Wietze reageert op overname 538-ochtendshow: 'Waanzinnig'