Ga naar de inhoud
Entertainment

De film Meskina vanaf vandaag te zien op Netflix

Meskina Beeld © WW Entertainment

De comedy 'Meskina' is vanaf nu te zien op Netflix. Daarmee komt de grote droom van de bedenker van de film, Soundos El Ahmadi (40), uit. De comedian heeft namelijk acht jaar lang gewerkt aan deze bioscoopfilm. Na de bioscooppremière in juli mag de film nu eindelijk wereldwijd worden bewonderd.

De film gaat over Leyla, gespeeld door Maryam Hassouni, onder andere bekend van haar rol in Dunya & Desie. Leyla heeft in de film geen kind, geen relatie en ook geen duidelijk carrièrepad en wordt daardoor gezien als een meskina, wat 'zieligerd' betekent in het Marokkaans. In de film worden de kijkers meegenomen in de zoektocht naar haar eigen identiteit. 

De film kent veel bekende gezichten, onder wie Najib Amhali, Soundos El Ahmadi zelf, Bilal Wahib en Nasrdin Dchar. Naast alle drama en humor wordt er in de film veel aandacht besteed aan muziek. Zo zien we ook zangeres Numidia in de film.

Soundos
Lees ook:
Soundos geeft vrouw van kleur een podium in comedy Meskina

Soundos was niet de enige bedenker van de film, ook haar zakenpartner en goede vriendin Chafina Ben Dahman heeft haar steentje bijgedragen. "We wilden allebei een grappige film met een Marokkaanse vrouw in de hoofdrol", zegt Soundos hierover. "Niet een vrouw die gered moet worden door een witte man of een vrouw die jihadist is en verkracht wordt." Volgens Soundos is 'het dominante beeld van vrouwen van kleur' in Nederlandstalige films enorm vertekend. "Meskina is in de eerste plaats een comedy en de hoofdrolspeler is een vrouw van kleur. Maar het doel is gewoon het alledaagse leven van echte mensen laten zien", vertelt de comedian. Soundos denkt geschiedenis te hebben geschreven met deze film. "Ik ben ervan overtuigd dat er nog nooit zo'n film is gemaakt in Nederland", zegt ze.

Bilal
Kijk ook:
Bilal Wahib grote afwezige bij première Meskina

Na Bilals livestreamincident van vorig jaar - waarbij hij een minderjarige jongen vroeg tegen betaling zijn geslachtsdeel te laten zien - zou de première van Meskina weer zijn eerste uitstapje zijn. De zanger en acteur besloot toch niet op te komen dagen. Meerdere partijen lieten Bilal na het incident vallen, maar Soundos gaf aan dat het 'op geen enkel ogenblik een gesprek is geweest om hem weg te knippen' uit de film. Daarbij waren de opnames lang voor het incident al opgenomen. "De focus ligt bovendien bij de powervrouwen in de film", voegde Soundos hieraan toe. 

Bilal Wahib grote afwezige bij première Meskina

02:58