Ga naar de inhoud
Entertainment

Art wil voormalig Expeditie-presentator Ernst-Paul Hasselbach trots maken

Art Rooijakkers en Ernst-Paul Hasselbach Beeld © Shotbysud/ANP

Waar het nieuwe seizoen van 'Expeditie Robinson' vol bekende koppen zit, beleeft Art Rooijakkers (45) juist zijn vuurdoop bij het programma. Hij presenteert dit seizoen samen met Geraldine Kemper (32) en dat vindt Art een enorme eer, vertelt hij aan 'Televizier'.

"Toen ik op zijn oude plek stond, voelde ik die geschiedenis"

Alhoewel, helemaal nieuw is Art eigenlijk niet bij de survivalshow. In 2003 deed hij er al eindredactie en verslaggeving in de tijd van presentator Ernst-Paul Hasselbach, die in 2008 verongelukte tijdens opnames van 71 graden Noord. "We hadden een speciale band", vertelt Art. "Dus toen ik op zijn oude plek stond, voelde ik die geschiedenis. Ik kreeg ook een appje van een gezamenlijke vriendin: 'Je maakt hem wel trots, hè?' Alles bij elkaar was het een emotioneel moment."

Expeditie
Lees ook:
Expeditie Robinson: All Stars introduceert nieuw spelelement

Hij vindt het dan ook een eer om bij zo'n prachtprogramma te mogen werken. "Het is zo’n ervaren club mensen, een geoliede machine. Het is een voorrecht daar onderdeel van te zijn", aldus de presentator. Ook met Geraldine heeft hij een 'fijne chemie'. "En dan de prachtige locatie, Zanzibar. Wij zaten daar terwijl het grijze Nederland in lockdown was. Een groot contrast. Mijn vrienden verzochten me op een gegeven moment vriendelijk te stoppen met foto’s sturen."

Geraldine deed in 2013 zelf mee aan het programma en kan zich goed inleven in de kandidaten. Art deelt die ervaring niet, maar vertelt wel meerdere keren gevraagd te zijn. Toch kwam het agendatechnisch nooit uit. Ook vond hij het raar om mee te doen als presentator van Wie is de Mol?. "En als ik de kandidaten nu zie, moet ik eerlijk zeggen: ik weet niet of ik het zou kunnen. Het is een extra pittig seizoen. Ik heb veel respect voor ze", aldus de kersverse Robinson-presentator. "Bovendien brengt weinig slapen en eten bij niemand het beste naar boven en bij mij ook zeker niet."

All
Lees ook:
All Stars Expeditie Robinson na tweede deelname: 'Tevredener mens'

Expeditie Robinson: All Stars is elke donderdagavond om 20.30 uur op RTL 4 te zien. Of kijk (alvast vooruit) bij Videoland. Voor Gregory Sedoc en Kay Nambiar eindigde het avontuur al voordat het überhaupt begonnen was.

Gregory Sedoc: 'Voelt alsof ik niet heb meegedaan aan Expeditie Robinson'

00:57