Ga naar de inhoud
Entertainment

'Explosieve' burenruzie in Mr. Frank Visser escaleert volledig

Mr. Frank Visser doet uitspraak Beeld © Mr. Frank Visser doet uitspraak 03-02-2022 SBS6

De Brabantse gezelligheid is donderdagavond in 'Mr. Frank Visser doet uitspraak' ver te zoeken. In een seniorencomplex in Helmond hebben Jan en Elly ontzettende ruzie met hun buurman Peter, die zich als een tiran zou gedragen en de hele dag mensen zou bedreigen en uitschelden. Mr. Visser spreekt dan ook niet van een gewone burenruzie, maar van een 'explosieve situatie'.

Viktor Brand reist in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen af naar Helmond, waar Jan en Elly de wanhoop nabij zijn. Sinds ze een jaar geleden zijn verhuisd naar Residentie Brouwhorst wordt hun woongenot flink verpest door hun buurman Peter. Hij zou namelijk intimideren, dreigen en schelden. En daar zijn Jan en Elly inmiddels helemaal klaar mee. Ze eisen dan ook dat hun buurman vertrekt.

"Hij slaat, scheldt en terroriseert iedereen", doen ze hun verhaal als Viktor langskomt met de cameraploeg. "Iedereen in de flat is echt bang voor hem. De mensen ontwijken hem en blijven binnen. (…) Het is gewoon niet meer vol te houden."

Vader
Lees ook:
Vader en dochter uit Mr. Frank Visser moeten buren €27.650 betalen

De buren in kwestie zijn zich van geen kwaad bewust. Zij begrijpen niets van alle aantijgingen. Zij zijn juist degenen die hier gepest worden. En met name buurvrouw Elly zou de grote boosdoener zijn, want die zou volgens Peter keihard over de galerij stampen om hem te pesten. "Zij doet dat expres en trekt speciale schoenen aan waarvan ze weet dat ze flink hard klinken", aldus Peter. Daarnaast hebben Jan en Elly hem meerdere keren met blauwe verf ondergespoten, iets waar hij nog altijd emotioneel van kan worden. "Dat heeft een enorme impact op mijn leven gehad", vertelt hij. "Ik heb nooit angst gehad, maar nu heb ik angst. Ik heb ontzettend veel angst. Ik ben bang voor herhaling."

Hoogste tijd dus dat Mr. Visser de rust in de residentie herstelt. Maar voordat de rechter überhaupt zijn opwachting kan maken, gaat het al helemaal mis als Viktor de buren met elkaar in gesprek wil laten gaan. Er volgt een fikse scheldpartij, die menig kijker verbaast. Zelfs de presentator staat met zijn mond vol tanden. "Ik heb al een hoop meegemaakt in dit programma, maar dit…."

Beestenboel
Lees ook:
Beestenboel drijft buren tot waanzin in Mr. Frank Visser doet uitspraak

Tijdens de hoorzitting concludeert Mr. Visser dat er geen sprake is van een gewone burenruzie, maar van een 'explosieve situatie' die vooral Peter heeft uitgelokt door een 'giftig patroon van bemoeizuchtig, agressief en asociaal gedrag richting zijn omgeving'. Hoewel Jan en Elly graag hadden gezien dat Peter het complex zou moeten verlaten, kan Mr. Visser die uitspraak niet doen. Hij legt daarom die bal neer bij de verhuurder, die 'alles op alles moet zetten om de partijen uit elkaar te halen'.

Wél legt de rechter hen een aantal spelregels op, die tot die tijd voor rust moeten zorgen. Zo mogen Jan en Peter en zijn vrouw Usha niet meer bij elkaar in de buurt komen. Ook wordt alle partijen in de zaak verboden de tegenpartij te bedreigen en tegen hen te schelden. Houden ze zich hier niet aan, dan betalen ze per keer 100 euro, met een maximum van 10.000 euro. Bij fysiek geweld is dit 2.000 euro, met een maximum van 20.000 euro. Ook moeten Jan en Elly 100 euro smartengeld betalen omdat ze Peter met blauwe verf hebben besmeurd.

Grofgebekte
Lees ook:
Grofgebekte Jannie heeft bizar verzoek in Mr. Frank Visser doet uitspraak

Mr. Frank Visser doet uitspraak is elke donderdag om 20.30 uur te zien bij SBS6. Kijk de aflevering van deze week hier terug.