Ga naar de inhoud
Entertainment

Programma Meiden die Rijden onder vuur vanwege 'onveilige acties'

Meiden die Rijden Beeld © Wessel de Groot

Zowel kijkers als Veilig Verkeer Nederland (VVN) hebben kritiek op het programma 'Meiden die Rijden' van omroep Powned. In het 'AD' van vrijdag waarschuwt VVN dat onveilige acties van de truckers in het programma zulk gedrag kunnen normaliseren.

"Meiden die rijden is lachen voor de doelgroep misschien, maar er gaat weinig educatieve kracht vanuit"

Meiden die Rijden volgt veertien vrouwen die hun meisjesdroom hebben waargemaakt en vrachtwagenchauffeur zijn geworden. In het programma was onder meer een deelnemer te zien die bellend achter het stuur zat, rijden er chauffeurs zonder gordel en riep een van hen 'oranje is het nieuwe groen' toen zij gas gaf bij een oranje stoplicht.

Robinson-fan?
Lees ook:
Robinson-fan? Napraatprogramma Eilandpraat zoekt publiek

Veilig Verkeer Nederland-woordvoerder Rob Stomphorst stelt in het AD-artikel: "Meiden die rijden is lachen voor de doelgroep misschien, maar er gaat weinig educatieve kracht vanuit." Hij heeft Powned gewezen op de voorbeeldfunctie van een omroep. "Uitspraken als ‘Oranje is het nieuwe groen’ kunnen invloed hebben op notoire overtreders en dat gedrag normaliseren. En dat zou jammer zijn, want er gebeuren elk jaar al te veel ongelukken.’’

Makers
Lees ook:
Makers van Ik Vertrek komen met nieuw datingprogramma Wild Romance

Powned geeft in een reactie aan de krant aan de kritiek te begrijpen en belooft in eventuele nieuwe afleveringen scherper te zijn op het naleven van verkeersregels.

Bron: ANP/RTL Boulevard
Meer over