Ga naar de inhoud
Entertainment

Julia Sinning noemt zichzelf 'slachtoffer van cyberbullying'

Julia Sinning Beeld © ANP

Oud-'Bachelor'-winnares Julia Sinning (25) heeft er na het liefdesprogramma geen relatie aan overgehouden met voormalig bachelor Tony Junior (32). Wat ze wel kreeg waren veel haatberichten, meldt Miss Nederland 2021 aan 'Grazia'.

"Drie maanden lang ontving ik elke dag tientallen haatberichten waarin ik werd uitgescholden"

Julia vertelt dat ze 'drie maanden lang tientallen haatberichten ontving' waarin ze werd uitgescholden. Volgens het model kwam dit door haar deelname aan De Bachelor. "Door mijn deelname aan De Bachelor kreeg ik opeens te maken met cyberbullying. Ik werd neergezet als een actrice die beroemd wilde worden", legt ze uit. Volgens Julia komt dit vertekende beeld onder andere door de gebruikte voice-over aan het begin van het programma, waarin Julia werd geïntroduceerd als iemand die beroemd wilde worden. Nadat ze het programma had gevraagd om deze voice-over weg te halen en dit niet gebeurde was het resultaat volgens Julia dat ze 'bedolven werd onder haatreacties'. 

 

Julia
Lees ook:
Julia Sinning kan hoofdstuk Tony Junior eindelijk afsluiten

Het viel Julia op dat de haatreacties vooral werden geplaatst door moeders met jonge kinderen. Volgens Julia zouden ze haar zeggen dat ze iets aan haar 'dikke neus moest laten doen'. "Ik ben zelfverzekerd dus dat deed me persoonlijk weinig, maar ik vond het wel enorm zorgelijk", vertelt Julia aan Grazia. Ze vraagt zich af: "Is dit hoe zij jonge vrouwen willen inspireren om het beste uit hun leven te halen? Wat voor voorbeeld geven zij hun kinderen? Hoe groeit de generatie na mij op?" 

De Miss Nederland weet dat cyberbullying een veelvoorkomend probleem is en vindt het vooral erg voor mensen met een laag zelfbeeld. "Je leest regelmatig artikelen in de krant over jongeren die zelfmoord plegen, omdat ze door het online pesten zo’n laag zelfbeeld hebben gekregen. Dat breekt mijn hart", vertelt ze. 

Julia
Lees ook:
Julia Sinning slaat na Tony Junior een andere bachelor aan de haak

Ondanks dat Julia het programma De Bachelor won en dus hand in hand met Tony Junior terugkeerde naar Nederland, was hun relatie geen blijvend succes. Tony blikt met RTL Boulevard terug op het avontuur en noemt het 'heftig'. 

Tony Junior: 'Hele bachelor-avontuur is heel heftig'

02:47