Ga naar de inhoud
Entertainment

S10 verrast radio-dj's met songfestivalnummer De Diepte

S10 Beeld © ANP

Radio-dj's Domien Verschuuren (34) van Qmusic en Sander Hoogendoorn (33) van NPO 3FM zijn onder de indruk van 'De Diepte', het donderdag gepresenteerde songfestivalnummer van zangeres S10 (21). Beide discjockeys verwachten dat het Nederlandstalige popliedje in mei hoge ogen gaat gooien in Turijn.

"Zou mij verbazen als we niet in de top 10 eindigen"

"Dit is echt heel goed gedaan, ik ben echt onder de indruk", zegt Domien enkele minuten nadat hij De Diepte voor het eerst hoorde. "Ik ben echt fan van dit genre en vind S10 al langer te gek." Dat geldt ook voor Sander, zijn collega van de publieke omroep. "Wij draaien S10 bij 3FM al wat langer, dus ook al in de tijd dat ze 17 was en hiphop maakte. In deze nieuwe track hoor je nog steeds waar ze vandaan komt, maar ook waar ze naartoe gaat."

Met
Lees ook:
Met dit lied doet S10 namens Nederland mee aan het songfestival

Beide dj's vinden dat De Diepte raakvlakken heeft met Arcade, het nummer waarmee Duncan Laurence het liedjesfestijn in 2019 voor Nederland wist te winnen. "Het is de Nederlandse Arcade. Die sfeer ademt het", zegt Domien. Sander deelt die mening. "Het refrein doet me denken aan wat Duncan ook deed, rustig opbouwen en dan dat bombastische."

Songfestivaldeelnemer
Lees ook:
Songfestivaldeelnemer S10 in juni weer op tournee

Dat het liedje in het Nederlands is, maakt volgens de dj's niet veel uit voor de waardering van het nummer in het buitenland. "Nederlandstalig is altijd spannend, en dit liedje raakt ons misschien iets meer dan mensen die onze taal niet spreken. Maar er zitten zoveel slimme dingetjes in, waardoor je het ook zonder Nederlands te spreken kunt meezingen", stelt Domien. "Het klinkt zoals het bedoeld is, je voelt waar ze over zingt en dat is heel belangrijk voor het songfestival", zegt Sander. "Ik denk dat mensen in Litouwen straks denken: ik snap waar deze dame over zingt."

Oud-kandidaten
Lees ook:
Oud-kandidaten lyrisch over songfestivalnummer S10

De winkansen voor S10 worden dan ook hoog ingeschat door de radiojocks. "Zou mij verbazen als we niet in de top 10 eindigen", zegt Domien die zegt zich niet te kunnen herinneren vaker zo enthousiast te zijn geweest over een songfestivalliedje. "Het kan zeker een winnaar zijn", meent Sander. "Ik ben in ieder geval blij dat Nederland al een tijdje doorheeft dat het niet gaat om "shalalalie" en een kip op het podium, maar om mooie muziek. Muziek die bovendien past in de tijdgeest van nu."

S10
Lees ook:
S10 in tranen na presentatie songfestivalnummer: 'Kom van ver'

Het Eurovisie Songfestival wordt van 10 tot en met 14 mei gehouden in de Italiaanse stad Turijn. S10 komt uit in de eerste halve finale.

S10 over deelname songfestival: 'Te bizar voor woorden'

04:42