Ga naar de inhoud
Entertainment

Mattie Valk en Wietze de Jager weer even samen te horen

Mattie Valk en Wietze de Jager Beeld © ANP

De wonderen zijn de wereld nog niet uit: Mattie Valk (37) en Wietze de Jager (33) zijn binnenkort weer even samen te horen op de radio. Het duo zet hun ego's opzij voor Giro555. "Het zet alles in perspectief", vertelt Mattie donderdagmorgen bij Qmusic.

"We vonden dit een mooi moment om het verleden achter ons te laten"

De twee dj's zouden in 2017 samen overstappen naar Sky Radio, maar op het laatste moment bedacht Mattie zich. Voor een verbeterd contract én een Tesla - die er overigens nooit is gekomen - besloot hij bij Qmusic te blijven, zonder eerst met Wietze te overleggen. Het leidde tot een geruchtmakende breuk tussen het succesvolle radioduo. Wietze zit inmiddels bij 538 en Mattie presenteert bij Q de ochtendshow met Marieke Elsinga, maar de twee 'geven elkaar nu weer de hand', zo vertelt Mattie deze morgen. "Dit is ons gevraagd en we hebben allebei meteen ja gezegd. We vonden dit een mooi moment om het verleden achter ons te laten." 

Wietze laat weten dat hij alles wat is gebeurd voor het goede doel 'graag' aan de kant wil zetten. "We gaan maandag samen twee uur leuke radio maken om zoveel mogelijk geld op te halen voor de slachtoffers van het conflict in Oekraïne. Het gaat op dit moment niet om ons, maar om het goede doel. Daar doen we het voor. We laten hiermee zien dat we een eenheid vormen en dit met z’n allen doen."

Wendy
Lees ook:
Wendy van Dijk had geen weet van invulling Giro555-actie

Woensdag werd bekend dat er maandagavond met het tv-programma Samen in Actie voor Oekraïne op zowel NPO 1, RTL 4 als SBS6 geld in wordt gezameld voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Verschillende bekende Nederlanders zullen daarbij acte de présence geven. Ook Wendy van Dijk zou 'vanaf de Pools-Oekraïense grens verslag doen van de actuele situatie ter plekke', alleen wist de presentatrice zelf nog van niets.

Giro555 liet woensdag weten dat de journalistieke invulling en duiding gedurende deze avond aan tafel bij Jeroen Pauw en Eva Jinek aan bod zullen komen. De talkshowpresentatoren ontvangen gasten in de studio en zullen live schakelen met correspondenten ter plaatse. Verder doen onder anderen Dionne Stax en Britt Dekker verslag vanuit het actiecentrum in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum, waar het telefoonteam zal zitten.

Rob: 'Wendy van Dijk was niet op de hoogte van rol in Giro555-actie'

06:54
Televisiezenders,
Lees ook:
Televisiezenders, radiostations en social media samen in actie voor slachtoffers Oekraïne

Radiozenders 100% NL, NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 5, Qmusic, Radio 538, Radio 10, Radio Veronica, SLAM! en Sublime maken samen vijftien uur radio, onder de noemer Radio555, om geld op te halen voor Giro555. 

Het tv-programma Samen in Actie voor Oekraïne wordt van 20.30 uur tot 23.00 uur uitgezonden op NPO 1, RTL 4 en SBS6. Het programma wordt ondersteund door de dertien regionale omroepen in Nederland.