Entertainment

Willibrord stelt euthanasie telkens uit: 'Ik wil nog niet dood'

02 maart 2022 21:57
Willibrord Frequin Beeld © Videoland/ Rooijakkers Over de Vloer

Art Rooijakkers (45) gaat langs bij de zieke Willibrord Frequin (80) in zijn programma 'Rooijakkers Over De Vloer'. Willibrord lijdt aan vasculaire parkinsonisme, een vorm van Parkinson, en laat kort geleden nog weten dat het einde bijna is genaderd. In het programma 'BEAU' liet de oud-presentator eerder weten dat hij euthanasie overweegt, maar aan Art vertelt hij dat hij dit toch telkens blijft uitstellen.

"Hoe dichterbij het komt, des te meer stel ik het weer uit"

Als Art vraagt hoe het met de oud-presentator gaat, reageert hij kort en bondig: "Klote." Hij laat weten dat hij 'normaal gesproken de stoel niet uitkomt' en ook zijn bed niet inkomt, maar dat hij tijdens Art's bezoek nu 'redelijk in goeden doen' is. Willibrord laat weten dat hij een 'agressieve vorm' heeft van de ziekte, dus dat daardoor het proces versnelt en hij niet weet hoelang hij nog te leven heeft. 

Onder het genot van een shotje vertelt Willibrord over dat hij euthanasie overweegt. "Ik mag euthanasie doen, nu al", vertelt hij. "Maar hoe dichterbij het komt, des te meer stel ik het toch weer uit. Want je wil toch niet dood", vervolgt hij.

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook:

Maxim Hartman schrikt van toestand ernstig zieke Willibrord: 'Einde nadert'

Ondanks dat hij nog niet dood wil, geeft de oud-presentator aan dat er ook dagen tussen zitten waar hij dit wel wil. "Ik heb dagen dat ik zo ziek ben en zo ontregeld en zo uitgeput. Dan denk ik: nou, het zou een zegen zijn als ik nu de pijp uit zou gaan", vertelt hij aan Art. Ondanks dat hij heel veel pijn voelt en soms wenst: 'was ik maar dood', zijn het toch zijn kinderen en kleinkinderen die hem nog in leven houden. "Dan zie ik mijn dochter binnenkomen of mijn kleinkind en dan denk ik: laat ik er nog maar even mee wachten, vriend", vertelt hij. 

 Rooijakkers Over De Vloer is elke woensdag om 21.30 uur te zien bij RTL 4.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ernstig zieke Willibrord Frequin overweegt euthanasie

Willibrord bracht een aantal weken geleden nog zijn biografie uit en Maxime Hartman ging langs om te pijlen hoe het met hem gaat.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore