Ga naar de inhoud
Entertainment

Andrew-vertolker in The Crown: 'Ik vorm geen mening over prins'

Prins Andrew Beeld © ANP

James Murray (47), de acteur die prins Andrew (62) speelt in de Netflix-serie 'The Crown', vindt dat het niet zijn taak is om een mening te vormen over Andrew. Dat vertelde James dinsdag in het Britse praatprogramma 'This Morning'.

"Het is niet mijn taak om veel te vinden van het personage dat ik speel""

"Ik ben een professional en het is niet mijn taak om veel te voelen bij of te vinden van het personage dat ik speel", aldus de acteur. "We moeten ook onthouden dat we met het verhaal van The Crown momenteel in de jaren 90 zijn, vóór alle dingen die we nu weten."

'The
Lees ook:
'The Queen betaalt deel van kosten schikking prins Andrew'

James moet volgens zichzelf 'gewoon' doen wat er in het script staat. "Ik doe onderzoek naar Andrew en speel een deels fictief personage. Als ik dat niet doe, zit dat alleen maar in de weg." Dat James in de huid van de Britse prins zou kruipen ging al langere tijd rond, maar de acteur gaf dat nu toe. "Ik kan bevestigen dat ik een personage speel dat Andrew Windsor heet in The Crown."

Maart
Lees ook:
Maart belooft stressvolle maand voor prins Andrew te worden

De hertog van York ligt onder vuur omdat hij jaren geleden meerdere keren seks zou hebben gehad met de destijds minderjarige tiener Virginia Giuffre. Andrew heeft dit echter altijd ontkend. Uiteindelijk kwam de misbruikzaak voor de rechter in de Verenigde Staten, waar Andrew en Giuffre tot een schikking zijn gekomen.

Opnieuw juridische tegenslag voor prins Andrew

00:26