Ga naar de inhoud
Entertainment

Derde Robinson-deelnemer moet spullen pakken: 'Superjammer'

Expeditie Robinson: All Stars Beeld © Expeditie Robinson: All Stars

De strijd tussen de allersterkste Robinsons barst in de tweede aflevering van 'Expeditie Robinson: All Stars' pas écht los. Waar het tijdens de eerste aflevering nog ieder voor zich was, strijden de kandidaten nu om groepsimmuniteit.

Let op: dit artikel bevat spoilers over de tweede aflevering van Expeditie Robinson: All Stars.

"Ik vind het superjammer want ik had het graag allemaal willen meemaken"

In Kamp Zuid, met aanvoerder Niels Gomperts en veel gespierde mannen, is de sfeer voor de eerste immuniteitsproef opperbest. Er is eten in overvloed en daar maakt kok en oud-winnaar Hugo Kennis dan ook graag gebruik van. Kamp Noord heeft ook zin in de proef en is gezind op wraak, dus het belooft vuurwerk te worden. De opdracht in kwestie kan Robinson-fans bekend voorkomen; afgelopen seizoen moesten de teams ook al tegen elkaar strijden tijdens de loodzware evenwichtsproef.

Voor Kamp Zuid is ‘ie nét een tikkeltje 'makkelijker'. Zij krijgen omdat ze besluiten de faida in te zetten - ondanks het feit dat niet iedereen akkoord is - een halve minuut voorsprong. Onnodig, zo blijkt achteraf. Het is namelijk wederom Kamp Zuid dat, mede dankzij het fanatisme van Niels, de proef weet te winnen.

Expeditie
Lees ook:
Expeditie Robinson: All Stars introduceert nieuw spelelement

"Het gevoel is gewoon heel moeilijk uit te leggen dat als je voor de tweede keer meedoet aan Expeditie Robinson en zo’n proef wint, dat geeft gewoon een heel fijn gevoel. En dan ook nog met zo’n immuniteitstotem", zegt Ferry Doedens na afloop euforisch. Bij het andere kamp is de sfeer minder uitgelaten. Omdat Kamp Noord de proef verloren heeft moeten de bewoners naar de eilandraad, waar één van hen wordt weggestemd. Die persoon wordt direct op het vliegtuig naar Nederland gezet, dit seizoen is er namelijk geen Afvallerseiland.

Het is uiteindelijk zangeres Krystl die de meeste stemmen krijgt. "Er moet iemand van dit team naar huis en ik ben niet de sterkste, dus ja", spreekt ze teleurgesteld na het vonnis. "Ik vind het superjammer want ik had het graag allemaal willen meemaken, net zoals m’n eerste Expeditie toen ik ook alles mee heb mogen. Ik had er heel veel zin in, maar het is oké."

Expeditie
Lees ook:
Expeditie Robinson: All Stars introduceert nieuw spelelement

Expeditie Robinson: All Stars is elke donderdagavond om 20.30 uur op RTL 4 te zien. Of kijk (alvast vooruit) bij Videoland. Voor Gregory Sedoc en Kay Nambiar eindigt het avontuur al voordat het überhaupt begonnen is. 

Gregory Sedoc: 'Voelt alsof ik niet heb meegedaan aan Expeditie Robinson'

00:57