Ga naar de inhoud
Entertainment

Dany covert emotioneel nummer Stromae bij Humberto

Dani van Velthoven (23), beter bekend als zanger Dany, heeft een moeilijke periode achter de rug. In de talkshow van Humberto Tan (56) vertelt hij dat het inmiddels beter met hem gaat en dat hij het 'hoofdstuk heeft kunnen afsluiten'.

"Het is best wel moeilijk om te werken aan je carrière als je lijdt aan een depressie"

Voor de talkshow Humberto dook Dany in een nummer van Stromae. Zijn nieuwste lied 'L'Enfer' gaat over depressie en zelfmoordgedachtes. In eerste instantie vond Dany het best wel confronterend, omdat zijn vriend vorig jaar uit het leven stapte. "Ik vond het heel heftig. Het is best wel bijzonder om een popnummer te releasen waar je zo donker in kan zijn."

Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113.

De zanger vindt dat Stromae de heftige verhalen op een bijzondere manier brengt. "Dat doet hij wel vaker. Bij 'Papaoutai' heeft hij dat ook gedaan. Dat is een heel bittere tekst dat er geen vaderfiguur is, maar wel een happy tune, waardoor het eigenlijk heel hypnotiserend wordt. Ik ben echt superfan van Stromae." Hij vervolgt: "Dus dat hij dat releaset na wat er gebeurd is vorig jaar... Dat raakt mij onwijs."

Matthijs
lees ook:
Matthijs van Nieuwkerk strikt Stromae voor Matthijs Gaat Door

Dany dook voor Humberto in het beladen nummer 'L'Enfer'. "Ik had er vooral heel veel zin in. Het is voor mij een hoofdstuk dat is afgesloten. Het is best wel moeilijk om te werken aan je carrière als je lijdt aan een depressie. (...) Ik kan mijn gevoel er wel in leggen, maar ik ga er niet aan kapot."

Hieronder zie je zijn uitvoering.

Dani van Velthoven - 'L'Enfer'

02:28
Dany
lees ook:
Dany pakt daten weer op: 'Eerst voelde het als vreemdgaan'