Ga naar de inhoud
Entertainment

Michael Keaton mist winst bij SAG Awards wegens toiletbezoek

Michael Keaton (70) won zondagavond een SAG Award voor zijn rol in dramaserie 'Dopesick', maar de acteur was toen dat bekend werd net even de zaal uitgelopen voor een bezoekje aan het toilet. De 70-jarige spurtte alsnog door het publiek naar het podium, waar hij oprolde om de prijs in ontvangst te nemen.

"Sorry, ik was even snel naar het herentoilet"

De acteur begon zijn dankspeech met: "Sorry, ik was even snel naar het herentoilet, het is daar trouwens hartstikke druk." Variety deelde later een clipje uit de persruimte, waarin Keaton verklaart dat hij dacht dat hij nog zeker twintig minuten had voordat zijn categorie aan de beurt was.

Michael
lees ook:
Michael Keaton keert na dertig jaar terug als Batman

Alhoewel zijn moment op het podium vanwege het wc-incident met een lach begon, werd Keaton ook emotioneel tijdens zijn speech. Dopesick is een serie over de opiatencrisis in de Verenigde Staten, en de acteur droeg zijn award op aan zijn zus Pam en haar zoon Michael, die in 2016 overleed aan een overdosis. Keaton zei ook dat hij dankbaar is dat hij als acteur dingen aan de kaak kan stellen. "Ik heb een baan waardoor ik onderdeel kan zijn van een productie als Dopesick, die mensen laat nadenken, conversaties aanzwengelt en tot verandering kan leiden. Wie mag er nu zulk werk doen? Hoe bevoorrecht ben ik dat er iets goed kan komen uit wat ik doe?"

Michael
lees ook:
Michael Keaton praat weer over rol Spider-Man
Bron: ANP/RTL Boulevard