Ga naar de inhoud
Entertainment

Richard Groenendijk genomineerd voor Annie M.G. Schmidtprijs

Richard Groenendijk (49) is een van de zes kanshebbers op de Annie M.G. Schmidtprijs, de onderscheiding voor het meest indrukwekkende Nederlandse theaterlied van het jaar. De cabaretier is genomineerd voor het door Jan Beuving (39) geschreven nummer Ik hoop het wel dat hij zingt in zijn nieuwe theatervoorstelling, zo werd zaterdag bekendgemaakt in het NPO Radio 1-programma 'De Taalstaat'.

"Er klinken veel stemmen die zelden het woord hadden"

Ook Wende is een van de kanshebbers met het nummer 'Bloed in mijn bloed'. Verder werden Lisa Loeb, Peter van Rooijen, Janne Schra en Joost Spijkers genomineerd.

Richard
lees ook:
Richard Groenendijk vanavond weer op de planken: 'Heerlijk!'

"Alle zes de genomineerden spelen op een bijzondere manier met perspectief. De ene keer is er heel lang een alwetende verteller aan het woord om op de valreep plaats te maken voor de ik-figuur van de zanger", zegt juryvoorzitter Jurrian van Dongen. "In andere liederen volgen we uiteenlopende perspectieven kort op elkaar. Er klinken veel stemmen die zelden het woord hadden."

De Annie M.G. Schmidtprijs wordt sinds 1991 uitgereikt door het Amsterdams Kleinkunst Festival en Buma Cultuur aan een tekstschrijver, componist en uitvoerder voor het beste theaterlied van het voorgaande jaar. De prijs bestaat uit een bronzen beeld en een geldbedrag van 3500 euro. Vorig jaar won het duo Yentl en de Boer.

Richard
Lees ook:
Richard Groenendijk woensdag weer op het podium: 'Zo blij'

De uitreiking van de prijs is op 27 maart in Theater Bellevue in Amsterdam.