Ga naar de inhoud
Entertainment

Kijkers diepbedroefd door afscheid Kiki in Over Mijn Lijk

Kiki in 'Over Mijn Lijk' Beeld © NPO/BNNVARA

De kijkers van 'Over Mijn Lijk' zijn het wel gewend dat het heftig is om naar te kijken, maar de harten braken gezamenlijk toen in de afgelopen aflevering de dood van Kiki werd behandeld. Het portret van de destijds 16-jarige komt hard aan.

"Tranen in de ogen en een knoop in de maag"

In de aflevering zien we hoe Kiki te horen krijgt dat er ook uitzaaiingen in haar ruggenwervel te zien zijn. "Dat vond ik wel eng om te horen", vertelt ze vervolgens. Samen met haar familie gaat ze vervolgens wel nog op vakantie naar Renesse, waar presentator Tim Hofman haar komt opzoeken. Wanneer Kiki over het strand gaat met haar rolstoel, omschrijft ze dat als een 'geluksmomentje'. Dat vindt Tim bewonderenswaardig. 

Leven
Lees ook:
Leven Kiki uit Over Mijn Lijk gevierd met worstenbroodjes op uitvaart

Eenmaal terug van vakantie gaat Kiki snel achteruit. Aan het einde van de aflevering wordt duidelijk dat Kiki op 16-jarige leeftijd is overleden aan de gevolgen van leverkanker en de uitzaaiingen in haar longen. De kijkers die hebben mogen meekijken, houden het niet droog en spreken hun bewondering uit voor het 'mooie portret' dat Over Mijn Lijk heeft weten te maken van Kiki. 

Roy
Lees ook:
Roy uit Over Mijn Lijk verwacht kindje: 'Hoe lang kan ik ervan genieten?'

'Tranen in de ogen en een knoop in de maag', schrijft één kijker op Twitter. 'Ik hoop dat het ook een klein beetje troost heeft gegeven aan haar nabestaanden', aldus een ander. 'Dank je voor jouw kijk op leven en dood', laat een derde achter onder het bericht van het programma. 

Over Mijn Lijk is elke woensdag om 21.30 uur te zien op NPO 1 en terug te kijken via NPO Start.