Ga naar de inhoud
Entertainment

Van Grieks tot Frans: dit zijn de nieuwe bakkers van Heel Holland Bakt

André van Duin Beeld © ANP

Het team van bakkers dat meedoet aan de Omroep MAX-hit 'Heel Holland Bakt' is dit jaar diverser dan ooit. Een van de tien kandidaten is een vegan bakker en daarnaast dingt een glutenvrije bakker mee naar de prijs. In totaal doen er zeven nationaliteiten mee. Dat heeft Omroep MAX donderdag bekendgemaakt.

Er doet een bakker met Griekse wortels mee, er is een Frans-Britse kandidaat, een van de bakkers heeft de Marokkaans-Nederlandse nationaliteit en er zijn deelnemers met ouders uit Kazachstan en Schotland gekozen. Ook doet er een Belgische kandidaat mee die naar Nederland is gekomen voor de liefde. Volgens Omroep MAX is de diversiteit nog nooit zo groot geweest bij het populaire programma.

Op
lees ook:
Op deze datum begint een nieuw seizoen Heel Holland Bakt

In totaal meldden zich meer dan duizend deelnemers aan. De nieuwe reeks van Heel Holland Bakt gaat op 12 maart van start bij de NPO. De kijkcijferhit van Omroep MAX verhuist dus van de zondag- naar de zaterdagavond.

Nieuw
lees ook:
Nieuw seizoen Heel Holland Bakt in voorjaar op televisie

Het presentatieteam blijft hetzelfde: André van Duin en juryleden Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden keren terug. Het thema is dit seizoen 'voorjaar'. In Heel Holland Bakt moeten kandidaten laten zien wat ze kunnen in de keuken. Er kijken doorgaans ruim 2 miljoen mensen naar het programma.

André van Duin heeft - op zijn zachtst gezegd - een pittig jaar achter de rug. Zijn partner Martin overleed aan botkanker en vervolgens werd André zelf getroffen door de ziekte; bij hem ging het om darmkanker. Later bleek dat hij tijdens de opnames van Heel Holland Bakt werd behandeld. Hij vertelt er zelf over in onderstaande video:

André van Duin wilde HHB'ers niet over darmkanker vertellen

02:37