Ga naar de inhoud
Entertainment

All Stars Expeditie Robinson na tweede deelname: 'Tevredener mens'

Boerin Bertie Beeld © ANP

Ferry Doedens (31) en Bertie Steur (48) stellen na hun tweede deelname aan 'Expeditie Robinson' "een tevredener mens" te zijn. De twee kandidaten zijn vanaf donderdag te zien in een nieuw All Stars-seizoen van het programma waarin ze met andere oud-finalisten en -winnaars de strijd aangaan. In een gesprek met het ANP vertellen de acteur en de boerin hoe zij de opnames in Zanzibar hebben ervaren en wat twee keer meedoen aan het programma hen heeft geleerd.

"Je realiseert je hoe goed je het eigenlijk hebt in Nederland"

"Pittig", zo omschrijven Ferry en Bertie de opdrachten die ze tijdens deze Expeditie-reeks moesten voltooien. Tijdens hun eerdere deelnames in 2014 (Ferry, hij was toen verliezend finalist) en 2016 (Bertie won dat seizoen) konden de spellen volgens hen "alle kanten" opgaan, van makkelijk tot moeilijk. "Deze keer was dat niet zo", zegt Bertie. "Hier zaten geen pussy-spellen tussen."

Yuki
Lees ook:
Yuki over verdwenen libido tijdens Expeditie: 'Gebeurde niets daar beneden'

Op de vraag of ze überhaupt zin hadden om weer naar een eiland gestuurd te worden, zeiden Bertie en Ferry allebei volmondig ja. "Ik wilde absoluut weer meedoen", aldus Ferry. "Het is onbeschrijfelijk als je weer mee mag doen. Het is zoiets groots en magisch, de tweede keer meedoen is echt heel bijzonder."

Expeditie
Lees ook:
Expeditie Robinson-medewerker ontslagen na ongepast gedrag

Meedoen aan Expeditie Robinson heeft de deelnemers wel veranderd, zeggen ze. "Vooraf op het vliegveld je telefoon inleveren geeft rust", meent Ferry. "Ik leg 'm nu ook makkelijker weg als ik een film kijk. Ik wil er ook niet meer de hele tijd op kijken." Bertie sluit zich daarbij aan. "Het is zo'n gewoonte om je telefoon erbij te pakken. Op een bepaalde manier wordt dit zo uit je systeem gehaald. Het is een harde reset van je digitale verslaving."

Voor
Lees ook:
Voor deze All Stars moeten de Expeditie Robinson-deelnemers oppassen

Daarnaast stellen Ferry en Bertie over het algemeen tevredener te zijn. "Je realiseert je hoe goed je het eigenlijk hebt in Nederland. Ik ben tevredener met dingen", zegt Bertie. Ook voor Ferry is dat zo. "Ik doe over het algemeen minder moeilijk. Je had daar geen bed, dus ik ben hier allang blij dat ik een kussen heb om op te slapen. Ik ben een tevredener mens."

Expeditie Robinson voor All Stars 'opnieuw sprong in het diepe'

01:23