Entertainment

Rutte leerde van Peter Pannekoek dat stoplichtknopje niet werkt

21 februari 2022 22:30 Aangepast: 22 februari 2022 08:23
Mark Rutte en Peter Pannekoek Beeld © ANP

Veel mensen hebben tijdens oudejaarsavond naar de oudejaarsconference van Peter Pannekoek (35) gekeken, zo ook premier Mark Rutte (55). Die heeft daar vooral één ding van opgestoken: dat drukken op het knopje van het stoplicht niet werkt.

"Ik kwam er daar achter dat je dus met fiets voor het stoplicht niet op het knopje hoeft te drukken", vertelt de premier, die graag de fiets pakt, aan tafel bij Jinek. Hij doelt daarmee op het stuk van de conference waarin Peter Pannekoek vertelt dat drukken op een knopje niet werkt, maar dat er een sensor in de grond zit. Het is dus nuttiger om je fiets een aantal keer heen en weer te bewegen over die sensor, aldus de cabaretier.

Op de vraag of Mark Rutte dat dan tegenwoordig als tactiek gebruikt, reageert hij ontkennend. "Ik kom wel heel bewust door het hele vakje aangereden en dan blijf ik staan", zegt hij lachend tegen zijn tafelgenoot. "Dan gaat 'ie vrij snel op groen."

Eind vorig jaar werd een foto van Mark gemaakt waarop hij na afloop van een coronaoverleg bij een rood stoplicht uit de auto stapt om op het knopje van het stoplicht te drukken. Voorlopig moet hij echter nog even de fiets pakken: in de talkshow vertelt de premier ook dat hij met zijn Saab over een onverwacht drempeltje is gereden en daardoor een lekke autoband heeft.

Niet veel later verlaat de premier de uitzending voor een spoedoverleg over de onrust in Oekraïne. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore