Ga naar de inhoud
Entertainment

Défano Holwijn meermaals betast door meiden in club: 'Ook guys vinden dat niet chill'

Défano Holwijn Beeld © ANP

Sinds de veelbesproken aflevering van 'BOOS' is seksueel grensoverschrijdend gedrag een veelbesproken onderwerp in Nederland. Vaak gaat het dan over ongepast gedrag van mannen richting vrouwen, maar ook andersom gebeurt het. Weliswaar op kleinere schaal, maar het gebeurt. Daarover spreekt Défano Holwijn zich uit in de nieuwe 'LINDA.meiden'.

"Die denken dat ik dat tof en geil vind"

In gesprek met het blad zegt Défano dat het hem meermaals is overkomen dat hij geen seks wilde met een meisje. 'Waarop de ander dan lacherig en pusherig reageerde. Ze zei dan: 'Kom op, je bent toch een man, hoezo wil je niet?'" aldus de artiest.

Défano heeft ook meegemaakt dat meiden in clubs 'aan hem voelen'. "Die denken dat ik dat tof en geil vind", zegt hij. Volgens hem is daar niets van waar en vinden 'guys' het 'net zo goed niet chill om random betast te worden'.

Seksuologe
lees ook:
Seksuologe Eveline: 'Doofpot vol seksueel overschrijdend gedrag staat op knappen'

Défano zelf hoopt dat hij nooit over iemands grenzen heen is gegaan. Hij denkt van niet, maar 'zeker weten' doet hij niet. "Omdat ik niet altijd letterlijk consent vraag. Vaak kijk ik naar lichaamstaal en bij twijfel gebeurt er sowieso niets." Toch is consent vragen volgens hem heel simpel. "Je kan gewoon zeggen: 'Vind je dit fijn?' Het hoeft ook geen enorm lang verhaal te zijn en zeker niet sexy. Als het maar duidelijk is."

Seksuologe Eveline Stallaart was onlangs te praten over seksueel overschrijdend gedrag, waarbij zij ook aanstipte dat het belangrijk is om niet te vergeten dat mannen daar soms ook slachtoffer van zijn. In de video hieronder zie je daar meer over.

Seksuologe Eveline: 'Doofpot vol seksueel overschrijdend gedrag staat op knappen'

06:42

De nieuwste LINDA.meiden ligt vanaf dinsdag 22 februari in de winkel.