Ga naar de inhoud
Entertainment

André van Duin ziet zichzelf niet meer in theater

André van Duin Beeld © ANP

André van Duin (75) denkt niet dat hij ooit nog het theater in zal gaan met een voorstelling. Dat stelde de artiest maandag in een lang gesprek op NPO Radio 1. Het is inmiddels zes jaar geleden dat André voor het laatst met een grote voorstelling, 'The Sunshine Boys', op de planken stond.

"Ik heb nog wel plannen, maar voornamelijk op televisie"

"Theater zie ik mijzelf niet meer ingaan", aldus André. "Ik heb nog wel plannen, maar voornamelijk op televisie. MAX-baas Jan Slagter komt steeds weer met nieuwe dingen: programma hier, programma daar. Ik ben 75, ik wil ook nog wat vrije tijd hebben. Ik heb nu een nieuwe liefde ontdekt, daar moet ik ook nog wat tijd voor overhouden." Zijn nieuwe vriend heet Fernando Reyes, is 61 jaar oud en woont in Spanje.

André
lees ook:
André van Duin opnieuw gelukkig in de liefde: 'Heel bijzonder'

"Een omslag in mijn leven", noemt André de nieuwe relatie. "Dat verwacht je niet meer op mijn leeftijd. Tien jaar geleden maakte ik de artistieke omslag van komedie naar meer serieus repertoire en presenteren. Zo'n omslag in je privéleven verwacht je niet meer op mijn leeftijd." André's echtgenoot Martin Elferink, met wie hij twee decennia samen was, overleed in januari 2020 aan de gevolgen van kanker.

De artiest maakte tussen 1969 en 2012 in totaal zeventien revues waarmee hij altijd volle zalen trok. André werkte vaak samen met een aantal vaste sidekicks, zoals Corrie van Gorp, Frans van Dusschoten, Hans Otjes en Ron Brandsteder. In het seizoen 2015-2016 speelde hij voor het eerst in een serieus toneelstuk, The Sunshine Boys, samen met Kees Hulst.

Jarige
lees ook:
Jarige André van Duin verrast met levensgroot beeld in Amsterdam

André sprak in het interview uitgebreid over mediatycoon Joop van den Ende, met wie hij al tientallen jaren intensief samenwerkt en ook bevriend is geraakt. Joop wordt komende week 80. De twee mannen vieren hun verjaardag samen in mei. "We bellen elke dag even, in de ochtend", vertelde André. "Hoe is het, wat ga je doen vandaag? We praten over familie, kinderen, het weer, theater. Alle dingen die dagelijks voorbij komen. En we gaan bijna elke week bij elkaar eten." Over oud worden praten de mannen maar zelden. "Dat zijn we toch al", aldus de komiek.

Afgelopen weekend vierde André zijn 75ste verjaardag. Hij werd zelfs gefeliciteerd door Mark Rutte. RTL Boulevard sprak hem over deze bijzondere dag.

Mark Rutte feliciteert jarige André van Duin

02:38