Ga naar de inhoud
Entertainment

Ruud de Wild schaamt zich voor littekens van operatie: 'Het is niet charmant'

Ruud de Wild Beeld © ANP

Het leven van Ruud de Wild (52) stond vorig jaar op zijn kop toen de radio-dj te horen kreeg dat hij darmkanker had. Hoewel het inmiddels weer goed met hem gaat, heeft hij er wel littekens aan overgehouden, waar hij zich voor schaamt. Dat vertelt hij in 'De Zoveelste Podcast', die hij samen met zijn vriendin Olcay Gulsen (41) maakt. In de aflevering praten de twee over gewoontes.

"Ik vind het juist heel cool, het ziet eruit alsof je bent neergeschoten"

Wanneer Olcay aan Ruud vraagt welke gewoonte van zichzelf hij zou willen veranderen, geeft hij aan dat dat 'een heel persoonlijke' is. "Als ik in de badkamer kom en ik ga douchen, draai ik me altijd van je af", zegt Ruud. "Zodat jij de wonden van de operatie niet ziet."

Daarop vraagt zijn vriendin direct waarom hij dat doet en zich daarvoor schaamt. "Omdat het lelijke plekken zijn. En omdat het niet charmant is", zegt de radio-dj. 

Antidepressiva
lees ook:
Antidepressiva verergerden toestand Ruud de Wild: 'Werd suïcidaal'

"Of doet het je aan iets denken waar je niet aan herinnerd wil worden?" vraagt Olcay door. "Nou, misschien wel", zegt Ruud dan. Dan vraagt de presentatrice waarom Ruud zich tegenover haar schaamt voor zijn littekens. "Ik heb het hele proces meegemaakt", vertelt ze. "Klopt, maar ik laat het überhaupt heel moeilijk zien", antwoordt Ruud dan. "Terwijl het echt prachtig geopereerd is. Maar toch, ik weet niet wat het is." 

Dan zegt Olcay dat ze er voortaan op gaat letten, of Ruud zich wegdraait. "En je hoeft je er toch helemaal niet voor te schamen? Ik vind het juist heel cool. Het ziet eruit alsof je bent neergeschoten, heel badass." De aflevering luister je hier terug.

Ruud
lees ook:
Ruud de Wild: 'Ik heb lange tijd in doodsangst geleefd'

De periode dat Ruud ziek was, is hem niet in de koude kleren gaan zitten. Hij is lange tijd bang geweest om dood te gaan, vertelde hij eerder. In de video hieronder zie je een deel van dat gesprek.

Ruud de Wild: 'Ik ben heel bang geweest om dood te gaan'

01:24