Ga naar de inhoud
Entertainment

Lange lokken Koen Verweij afgeknipt voor 34.000 euro

Koen Verweij Beeld © ANP

Luisteraars van Radio 538 hebben bijna 34.000 euro gedoneerd voor de lokken van schaatser Koen Verweij (31). De sporter gaat zijn haren afknippen en doneren aan Stichting Haarwensen, die haarwerken maakt voor kinderen die (tijdelijk) kaal zijn.

"Ik heb onderschat hoe heftig het is om geen haar te hebben"

Het idee om de lange lokken te doneren ontstond toen Koen twee weken geleden te gast was in De 538 Ochtendshow met Wietze en Klaas. Voor elke gedoneerde 1000 euro knipt de schaatser 1 centimeter van zijn haar af.

Schaatser
Lees ook:
Schaatser Koen Verweij knipt lang haar af voor goed doel

In totaal werd er een bedrag van 33.710,48 euro gedoneerd, dus zal Koen bijna 34 centimeter haar laten afknippen, zo maakte de radiozender maandagochtend bekend. De schaatser komt binnenkort naar de studio met zijn vriendin schaatsster Jutta Leerdam, die dan de schaar in zijn lange staart zal zetten.

Koen
Lees ook:
Koen Verweij hangt zijn schaatsen even aan de wilgen

"Ik heb onderschat hoe heftig het is om geen haar te hebben", zegt Koen. "Ik hoop dat ik hier meer bekendheid aan kan geven en dat Stichting Haarwensen hiermee groeit, want er zijn onwijs veel kinderen die dit probleem hebben."

Koen vormt inmiddels al een paar jaar een stelletje met Jutta, maar als haar vader had in het begin zo zijn bedenkingen bij Koen. 

Vader Jutta zag relatie Jutta en Koen niet zitten: 'Wat een gek'

01:11
Jutta
Lees ook:
Jutta Leerdam hot op Instagram: 'Meer dan 2 miljoen volgers, bizar idee'