Ga naar de inhoud
Entertainment

André van Duin opnieuw gelukkig in de liefde: 'Heel bijzonder'

Beeld © ANP

André van Duin heeft na het vieren van zijn 75ste verjaardag ook nog leuk nieuws gedeeld. De komiek heeft namelijk tegenover 'De Telegraaf' onthuld dat een nieuwe partner heeft. André heeft bij zijn goede vriend Fernando Reyes, die hij al jaren kent, opnieuw de liefde gevonden.

"Ik ben ook niet iemand die heel lang alleen kan zijn"

"We kennen elkaar al 40 jaar en hij heeft zelfs mijn ouders nog gekend. Dat is toch heel bijzonder? Hij heet Fernando en woont in Spanje, maar is gewoon een Brabander. Hij is 61 jaar en altijd danser geweest, zo ken ik hem ook van Op Volle Toeren en Op Losse Groeven," vertelt André.

Martin Elferink, de echtgenoot van André, overleed in januari 2020 aan de gevolgen van kanker, wat voor groot verdriet bij de geliefde presentator zorgde. "Martin blijft mijn grote liefde, dat zal nooit veranderen en dat weet Fernando ook. Dat gevoel zal nooit veranderen. Hij kan daarmee leven. Want natúúrlijk is die rouw allemaal nog niet verwerkt. Maar ik ben ook niet iemand die heel lang alleen kan zijn. We kennen elkaar nog uit de tijd dat ik in een lange relatie zat met Wim van der Pluym, die ook overleden is. Toen was hij al een huisvriend van ons," aldus André, die er lachend aan toevoegt dat Fernando zelfs een lepeltje van zijn moeder herkende toen hij voor het eerst bij hem thuis in Amsterdam langskwam om een kopje koffie te drinken.

Jarige
Lees ook:
Jarige André van Duin verrast met levensgroot beeld in Amsterdam

Hoewel André en Fernando elkaar uit het oog verloren waren, kregen ze weer contact nadat Martin overleed. "Ik las in de krant dat André zijn man had verloren. Toen heb ik hem een condoleancebericht gestuurd, maar dat heeft hij in de duizenden die hij kreeg, en met al het verdriet, niet onder ogen gekregen. En toen stierf kort daarna ook nog eens Corrie van Gorp, die ik goed gekend heb uit de danswereld en die me ooit heeft aangeraden me op de Spaanse dans te oriënteren. Door haar ben ik toen in Madrid terechtgekomen en later op Mallorca, waar ik al 35 jaar woon. Toen stuurde ik weer een berichtje en daarmee werd het contact een beetje hersteld. 'Ben je nog wel eens hier?' vroeg André, en: 'Als je in Amsterdam bent, kom ’s langs dan.' Dat hebben we gedaan. En nog eens, en nog eens. Het klikte gewoon, we hebben ook samen oud en nieuw gevierd en ja, we merkten dat we steeds vaker bij elkaar wilden zijn," aldus Fernando.

André
Lees ook:
André van Duin wil zo lang mogelijk blijven werken

André en Fernando gaan samenwonen in Amsterdam, wat betekent dat Fernando Spanje verlaat. "Ja, ik ga niet naar Mallorca. Wel vaak geweest, Joop van den Ende heeft er een huis, en ook wel gezeten op een terrasje bij het haventje waar hij vlakbij woont. Maar elkaar nooit gezien daar of opgezocht, nee, eigenlijk nooit bij stilgestaan dat hij daar zat. Wel gek, want vroeger waren we echt heel close. Fernando ging met Wim en mij mee op vakantie naar Zuid-Frankrijk, feestjes en verjaardagen, hij was overal bij. Maar toen vertrok hij naar Spanje en is het wat verwaterd, tot we elkaar nu echt hebben gevonden. Oude liefde roest niet!"

André
Lees ook:
André van Duin krijgt eigen duin cadeau van Radio 10

"Ik ben ontzettend gelukkig. Dat me dit mag overkomen, met 75 jaar! Het is het mooiste cadeau wat ik mezelf kan geven. Me openstellen en er zo veel mogelijk jaren als ons nog maar gegeven zijn, ervan te genieten. Kijk, hij is niet de nieuwe Martin. Dat kan ook niet. Martin is Martin en hij is Fernando. Het is jammer en tragisch hoe het allemaal gelopen is, zo jong. Maar ik weet zeker dat Martin dit helemaal goed vindt. Die wilde niet dat ik alleen zou blijven. Martin wist ook dat ik dat helemaal niet kan. Dus ja, dan is dit in de gegeven situatie het beste wat me kon overkomen."

André mocht zondag maar liefst 75 kaarsjes uitblazen en er stond hem een bijzondere verrassing te wachten:

Mark Rutte feliciteert jarige André van Duin

02:38
André
Lees ook:
André van Duin en Joop van den Ende stellen gezamenlijke verjaardag uit