Ga naar de inhoud
Entertainment

Roeland Fernhout maakt eind deze maand zijn debuut als theaterregisseur

Roeland Fernhout Beeld © ANP

Acteur Roeland Fernhout (49) maakt eind deze maand zijn debuut als toneelregisseur. Zijn eerste voorstelling 'SUUS' is vanaf donderdag 24 februari te zien in Theater De Roode Bioscoop in Amsterdam.

SUUS vertelt over een schrijver die in zijn kamer zit en de restanten van zijn leven overziet en probeert te duiden. De herinneringen aan één vrouw, Suus, blijken echter weerbarstiger dan hij had verwacht.

Roeland
Lees ook:
Roeland Fernhout in Expeditie Robinson

Het stuk van Herbert Achternbusch werd in 1979 voor het eerst gespeeld door toneelgroep ZT Globe, onder regie van Gerardjan Rijnders. Rijnders (inmiddels 72) speelt nu de hoofdrol in het stuk. De vrouwelijke hoofdrol wordt gespeeld door actrice Eefke Boonstra. Zij studeerde in 2019 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie.

Roeland
Lees ook:
Roeland Fernhout zocht nieuwe energie

Roeland Fernhout speelde tot 2015 vast bij het ensemble van Toneelgroep Amsterdam. Sindsdien heeft hij zich meer gefocust op zijn filmcarrière en was te zien in hits als de Dummie de Mummie-trilogie, Michiel de Ruyter en Mijn beste vriendin Anne Frank. Binnenkort is Fernhout te zien in de reboot van de succesvolle tienerkomedie Costa!!.

Dit zijn de eerste beelden van Costa!!

03:03
Bron: ANP/RTL Boulevard