Ga naar de inhoud
Entertainment

'Tinder Swindler' Simon Leviev blijft ontkennen: 'Ben geen monster'

Simon Leviev Beeld © Netflix

Simon Leviev (31) heeft voor het eerst een interview gegeven sinds de release van de veelbesproken Netflix-documentaire 'The Tinder Swindler', waarin hij wordt beschuldigd van het oplichten van een groot aantal vrouwen. In het Amerikaanse nieuwsprogramma 'Inside Edition' van CBS ontkent hij dat hij een oplichter is.

"Mensen kennen mij niet, dus daar kunnen ze geen oordeel over hebben"

"Ik was gewoon een vrijgezel die wat meisjes wilde ontmoeten via Tinder", stelt hij in een vrijgegeven preview van het gesprek. De geboren Israëliër, ook bekend onder de namen Shimon Hayut of David Sharon, zegt dat hij een 'heer' is en absoluut 'geen monster'. Ook vindt Simon dat mensen niet te vroeg moeten oordelen. "Mensen kennen mij niet, dus daar kunnen ze geen oordeel over hebben."

Het complete gesprek, dat is opgeknipt in twee delen, wordt maandag en dinsdag uitgezonden.

Hollywood-carrière
Lees ook:
Hollywood-carrière lonkt voor Tinder Swindler Simon

In The Tinder Swindler verklaren drie slachtoffers, onder wie een Nederlandse, dat Simon via datingapp Tinder verschillende vrouwen voor miljoenen euro's zou hebben opgelicht. Hij liet ze geloven dat hij schatrijk was en een zoon van een diamantmagnaat. In de documentaire is te zien dat hij verschillende vrouwen inpalmde en daarna verklaarde dat hij in gevaar verkeerde en geld nodig had. De slachtoffers gaven hem contant geld of hun creditcards en geloofden dat hij hen later terug zou betalen.

Clarice over werkwijze Tinder Swindler: 'Hij pakt ze heel rustig in'

06:00
'Tinder
Lees ook:
'Tinder Swindler' Simon Leviev weer terug op Instagram