Ga naar de inhoud
Entertainment

Ellen ten Damme trekt zich niks aan van leeftijdsverschil met vriend: 'Whatever!'

Ellen ten Damme Beeld © ANP

Ellen ten Damme (54) scheelt aardig wat jaartjes met haar vriend Ringo Maurer, die zelf midden 20 is. In een interview met '&C' vertelt ze openhartig over de reactie van zijn ouders op hun relatie én die van de buitenwereld.

"Hij communiceert niet zoals andere mensen van zijn leeftijd"

Hoewel ze op dit moment heel erg gelukkig is in de liefde, heeft de scheiding van haar ouders er wel flink bij haar ingehakt. "Het heeft héél lang geduurd voordat er weer een beetje rust in de tent kwam. Als ik terugdenk aan mijn jeugd zie ik een vader die zo’n beetje deed waar-ie zin in had en – gechargeerd gezegd – een moeder huilend achter het aanrecht staan."

Ellen
Lees ook:
Ellen ten Damme gaat uit de kleren voor ‘For One Night Only’

Haar moeder prentte haar regelmatig in dat ze nooit moest trouwen en geen kinderen moest krijgen. "Dat heb ik altijd onthouden. Ik had liever het zorgeloze leven van mijn vader. Het had me best leuk geleken, kinderen, maar toen dat tot me doordrong was het al te laat."

Ellen
Lees ook:
Ellen ten Damme blikt in De Slimste Mens terug op kus met Mark Rutte

Gelukkig heeft Ellen tóch nog de liefde van haar leven gevonden in de veel jongere Ringo. Van het leeftijdsverschil merkt ze naar eigen zeggen niks. "Hij is intelligent en hij communiceert niet zoals andere mensen van zijn leeftijd. Ik dacht dat hij ouder was en hij had mij jonger ingeschat. Toen we daarachter kwamen, was het even: o, best groot verschil. En daarna: nou ja, whatever. Zijn ouders zijn heel blij dat hij eindelijk iemand heeft gevonden die goed bij hem past."

Ellen
Lees ook:
Ellen ten Damme overwoog pensioen tijdens coronacrisis

Commentaar op het leeftijdsverschil krijgt ze zelden. "Waarschijnlijk dúrft niemand er openlijk iets over te zeggen, haha. Maar wat zou je hier op tegen kunnen hebben? Ik heb geen man nodig die ouder is, of geld heeft. Ik ben zelfstandig. Ik ben vrij. En ja, op een dag gaat één van ons tweeën weg, dood of zo, maar dat geldt toch voor iedereen?"