Ga naar de inhoud
Entertainment

Gijs Staverman had twijfels over stiefvaderschap: 'Dacht aan problemen'

Gijs Staverman Beeld © ANP

Dj Gijs Staverman (55) heeft even moeten wennen aan zijn rol als stiefvader. Vijf jaar geleden krijgt hij een relatie met Cher, die op dat moment al een dochter een twee pleegkinderen heeft. In de 'LINDA' vertelt Gijs dat hij hier niet meteen om stond te springen.

"Ik had een vooroordeel, dacht toch aan de problemen die het hebben van pleegkinderen met zich kunnen meebrengen"

In 2017 krijgt Gijs een gezin 'cadeau' nadat hij stapelverliefd wordt op Cher. Iets waar de dj niet meteen laaiend enthousiast over is. "Ik ontmoette Cher en werd verliefd. Niet een beetje, maar héél verliefd. (...) Ik had een vooroordeel, dacht toch aan de problemen die het hebben van pleegkinderen met zich kunnen meebrengen. En ik weet inmiddels dat het echt niet alleen maar halleluja is, want je komt niet zomaar in een pleeggezin: daar gaat iets aan vooraf."

Toch staat de dj er inmiddels helemaal anders in. "Ik ga niet uitweiden over waarom dat zo is, maar zij kunnen Milan en Liya geen stabiele toekomst bieden. Ik heb het gevoel dat wij dat wel kunnen, maar dat wil niet zeggen dat ik er makkelijk over denk, want het is een heel traject. Je krijgt te maken met jeugdzorg, met de biologische ouders. Maar ik ben verliefd, en die liefde zorgt ervoor dat je alles kunt overwinnen. Daardoor – en door mijn liefde voor de kinderen – kunnen wij dit. Ik heb het idee dat het me niet zo veel moeite kost. Ik zie het niet als een grote opgave. Ja, ik vind het weleens druk en ik ben soms een kwartiertje te laat, maar ik heb niet het gevoel dat ik iets heb moeten opgeven."

Paardenstaart
lees ook:
Paardenstaart van Gijs Staverman nog steeds spoorloos

Gijs is niet de enige geweest die aan de nieuwe situatie moest wennen. Ook de kinderen hebben hun weg moeten vinden in een gezin mét vader. "En als je ze nu zou vragen wat ze van me vinden en hoe ik het doe, zullen ze daar misschien nog steeds niet heel duidelijk over zijn, maar ik merk wel dat hun gedrag verandert. Milan was nooit echt van het knuffelen, maar knuffelt zich nu het schompes. Ze zijn steeds vaker bijdehand tegen mij en durven ook onverschillig of boos te zijn. Dat vind ik een goed teken, want je moet je veilig voelen bij iemand om die emoties te durven tonen. Ik zou me in ieder geval zorgen maken als ze zich continu heel keurig zouden gedragen, me overal gelijk in zouden geven en me met u zouden aanspreken."

 

 

Gijs
lees ook:
Gijs Staverman eerlijk over haartransplantatie: 'Maakte me onzeker'

Ondanks zijn sceptische instelling over de kids aan het begin van de relatie met Cher, heeft Gijs wel altijd een kinderwens gehad. "Ik geloof dat iedereen in principe een basale wens heeft om voor kinderen te zorgen – de mens is volgens mij in elk geval niet gemaakt om alleen te blijven. Dus ja, het leek me altijd leuk om kinderen te krijgen. Maar het had ook zomaar niet kunnen gebeuren. Dus ik had er ook vrede mee gehad als ik Cher niet had ontmoet."

Gijs
lees ook:
Gijs Staverman eerlijk over haartransplantatie: 'Maakte me onzeker'