Ga naar de inhoud
Entertainment

Beau van Erven Dorens vindt dat jongeren 250 euro 'vrijheidsbonus' moeten krijgen

Beau van Erven Dorens Beeld © ANP

Het zit presentator Beau van Erven Dorens (51) niet mee. Vlak voor het einde van het huidige seizoen van 'Beau' is de presentator positief getest op corona. Vrijdag laat de presentator op social media weten hoe het met hem gaat en hij deelt tegelijkertijd zijn onvrede over de pandemie. Zo vindt hij dat jongeren gecompenseerd moeten worden voor alle vrijheidsbeperkingen 'in de bloei van hun leven' van de afgelopen twee jaar.

"Geef dáár maar een paar miljard aan uit, aan deze coronageneratie"

De presentator plaatst een selfie met een betreurd gezicht op zijn Instagram-account. Het voornaamste onderwerp van zijn bericht: de jongeren. 'Ik verheug me zo op de vrijheid en dat de overheid zich terugtrekt in haar hok. Maar ik verheug me nóg meer op de vrijheid van mijn zoons en al die jongeren die zich de afgelopen twee jaar hebben moeten opofferen voor de gezondheid van anderen. Dat leidde tot veel verdriet, lethargie en eenzaamheid. In de bloei van hun leven hebben ze zo veel offers moeten brengen ten behoeve van de samenleving, het is mijns inziens totaal disproportioneel', schrijft hij.

Beau is daarom voorstander van een compensatie voor alle jongeren na twee jaar vrijheidsbeperkingen. Hij vervolgt: 'Daar zou de overheid uit dankbaarheid iets voor moeten terugdoen. Coulance voor vertraging op school of met de studie, een vrijheidsbonus van 250 euro, gratis ov én een nationale dag van de jongeren, met overal feesten en festivals waar iedereen onder de 27 gratis heen mag. Zoiets en meer! Geef dáár maar een paar miljard aan uit, aan deze coronageneratie. En niet aan iets nuttigs! Gewoon feesten en cadeaus en liefde en dankbaarheid. Gelukkig zijn onze jongeren sterk en veerkrachtig en als straks de lentezon schijnt, komt de zin in het leven vast weer in volle glorie terug.'

Beau
lees ook:
Beau van Erven Dorens heeft corona, Humberto neemt uitzending over

Ook laat de presentator weten dat het goed met hem gaat. 'Na twee jaar heeft Tante C mij toch te grazen genomen. De teef. Twee dagen voor het einde van de reeks van mijn talkshow, waar we sinds eind november met hart en ziel mee bezig waren. Het is een ironisch slot, althans, dat hoop ik, van twee jaar talkshows maken over corona. (...) Eindelijk maak ik corona zelf ook mee. De cirkel is rond. (Ik voel me overigens niet zo slecht, met dank ook aan mijn vaccinatie en booster.)'

De positieve uitslag van zijn coronatest afgelopen donderdag kwam echter totaal onverwacht. "Ik kwam op de redactie en dan gaan we altijd eerst testen. Opeens kreeg ik een positieve test... Ik schrok me helemaal een hoedje", zo vertelde hij eerder aan RTL Boulevard.

Peter
lees ook:
Peter van der Vorst reageert op BOOS-uitzending bij Beau van Erven Dorens

De kijkers van Beau staan gelukkig niet met lege handen. Collega-presentator Humberto Tan neemt namelijk de uitzendingen van donderdag en vrijdag over. 

Beau heeft corona, Humberto neemt laatste uitzendingen over

01:00