Ga naar de inhoud
Entertainment

Brad Pitt klaagt Angelina Jolie aan op zakelijk gebied

Brad Pitt en Angelina Jolie Beeld © ANP

Terwijl de 'vechtscheiding' tussen Brad Pitt (58) en Angelina Jolie (46) nog altijd gaande is, wordt er nu een nieuw hoofdstuk aan hun voormalig samenzijn toegevoegd. Volgens Brad heeft zijn ex-vrouw haar aandelen in hun gezamenlijke wijnmakerij in Frankrijk zonder zijn toestemming verkocht aan een Russische oligarch. En dat was volgens de acteur niet de afspraak, meldt TMZ.

"Het verkopen van haar aandelen was belangrijker dan de overeenkomst die ze met de vader van haar kinderen heeft gesloten"

Uit documenten die TMZ in handen heeft gekregen blijkt dat er nogal wat haken en ogen aan 'Brangelina's' wijnmakerij zitten. De voormalig geliefden kochten Chateau Miraval in het Franse plaatsje Correns in 2008. Brad zegt door de jaren heen een enorme som geld te hebben geïnvesteerd, maar erkent ook dat Angelina een flink aandeel heeft betaald. Toch meent hij het meeste werk te hebben verzet en claimt hij bovendien dat Angie en hij een overeenkomst met elkaar hadden gesloten. De afspraak was dat geen van hen hun aandelen kon verkopen zonder toestemming van de ander. En daar is het nu misgegaan, zeggen advocaten van Brad.

Angelina
Lees ook:
Angelina Jolie ongemakkelijk na vraag over romance met The Weeknd

Volgens Angelina's advocaten is er niks aan de hand en heeft ze in juli 2021 al aangekondigd afstand te willen doen van haar aandelen. Aan wie ze haar aandeel wilde verkopen zei de actrice toen niet en dat heeft voor veel irritatie bij Brad gezorgd. Nadat bleek dat Angelina haar deel verkocht had aan de Russische oligarch Yuri Shefler, was Brad in alle staten.

Angelina
Lees ook:
Angelina Jolie in tranen op congres om huiselijk geweld

"Helaas is dit een schoolvoorbeeld van iemand die niet alleen lak heeft aan juridische en ethische waarden, maar daarbij ook totaal voorbij gaat aan de persoon die zijn hart, ziel en geld in deze onderneming heeft gestoken. Kennelijk was het verkopen van haar aandelen belangrijker dan de overeenkomst die ze met de vader van haar kinderen heeft gesloten en met wie ze bovendien altijd een goede zakelijke relatie heeft gehad, ook toen ze al uit elkaar waren," aldus een bron.

Internet
Lees ook:
Internet gaat los op 'lelijke' haarextensions van Angelina Jolie

Brad wil dat een rechter nu gaat beslissen in deze zaak. "Hij voelt zich bedrogen en eist gerechtigheid. Angelina zoekt op haar beurt weer een genoegdoening voor het werk en geld dat ze in deze onderneming heeft gestoken, maar waarvoor ze, naar eigen zeggen, nooit beloond is."

De acteur eist een schadevergoeding van zijn ex-vrouw. Om hoeveel geld het precies gaat is niet bekend.