Ga naar de inhoud
Entertainment

Sony Music laat zich niet uit over samenwerking met Lil Kleine

Sony Music gaat niet zeggen of de geweldsincidenten waar Lil Kleine bij betrokken is invloed hebben op de verdere samenwerking met de rapper. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf donderdag laten weten. Sony zegt verder geen enkele reactie op de zaak meer te willen geven.

Lil Kleine zat drie nachten vast op verdenking van een poging tot zware mishandeling of mishandeling. Hij zou het hoofd van zijn vriendin Jaimie Vaes tussen een autodeur hebben geklemd. De rechter-commissaris besliste woensdag dat de 27-jarige artiest, wiens echte naam Jorik Scholten is, de cel mocht verlaten in afwachting van het onderzoek. Welke voorwaarden de rechter-commissaris heeft verbonden aan de schorsing van het voorarrest is niet bekendgemaakt.

'Vrienden
lees ook:
'Vrienden Jaimie Vaes houden al jaren dossier bij over Lil Kleine'

Eerder werd Lil Kleine veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur vanwege een mishandeling in 2019, omdat hij zich volgens de rechter schuldig maakte aan 'zinloos uitgaansgeweld'.

De rapper kondigde recent de samenwerking met Sony Music aan, nadat hij had gemeld de samenwerking met zijn platenlabel TopNotch te verbreken. Dat label bracht recent nog één laatste plaat uit. TopNotch weigert al dagen een inhoudelijke reactie te geven op de geweldsincidenten rond Kleine.

Lil
lees ook:
Lil Kleine verlaat de rechtbank met gierende banden

Het platenlabel kreeg eerder veel kritiek toen er geen reactie kwam op een vermeende mishandeling op Ibiza, in mei 2021. Ook toen zou Lil Kleine zijn vriendin hebben geslagen, al werden er geen aanklachten ingediend.