Ga naar de inhoud
Entertainment

Maker Bill Cosby-docu moeite om hem als 'seksueel roofdier' te zien

Bill Cosby Beeld © ANP

W. Kamau Bell (49), de maker van de documentaire 'We Need To Talk About Bill Cosby', geeft toe dat hij het als zwarte man moeilijk vond om zijn vroegere idool Bill Cosby (84) neer te zetten als een 'seksueel roofdier' in plaats van de 'family man' die hij voor het publiek jarenlang geweest is. Dit liet hij weten in een gesprek met 'Page Six'.

"Waarom zouden we één zwarte man boven tientallen, of zelfs honderden, zwarte vrouwen stellen?"

"Ik ken genoeg zwarte mensen die zeggen: je moet hem niet naar beneden halen, hij is een van ons en wij moeten elkaar beschermen. Maar een derde van Cosby's slachtoffers waren zwarte vrouwen, die aangerand, gedrogeerd of verkracht zijn. Dan kun je ook als gemeenschap niet meer wegkijken, want daarmee doe je al die vrouwen tekort. En dat heb ik geprobeerd duidelijk te maken in deze documentaire. Waarom zouden we één zwarte man boven tientallen, of zelfs honderden, zwarte vrouwen stellen?" aldus de documentairemaker.

Woordvoerder
Lees ook:
Woordvoerder Bill Cosby: 'Nieuwe docu niets meer dan pr-hetze'

De 49-jarige had als klein jochie al groot respect voor Bill Cosby, die vele deuren heeft geopend voor zwarte comedians als hijzelf. "Ja, zonder Cosby waren velen van ons nooit zo ver gekomen en daarom adoreerden wij hem ook zo. Niet alleen ik, maar ook veel andere stand-upcomedians uit het vak. We hielden van Bill, echt! Maar dit kun je simpelweg niet onder het tapijt schuiven, daar is het te heftig voor. Heeft het me verdriet gedaan? Ja, natuurlijk. Deze man was als een God voor mij, maar dergelijk gedrag jegens vrouwen kan gewoon niet. Punt, klaar, uit."

Bill Cosby sloot deal om niet vervolgd te mogen worden in #MeToo-zaak

06:05
Bill
Lees ook:
Bill Cosby na vrijlating opnieuw aangeklaagd