Entertainment

Ook Dennis Weening en Noortje Herlaar in The Passion

16 februari 2022 09:50 Aangepast: 03 maart 2022 09:24
The Passion Beeld © KRO-NCRV

Presentator Dennis Weening (44) is dit jaar in 'The Passion' te zien in de rol van Judas. Dat maakte hij woensdag bekend in 'de ochtendshow van Wietze en Klaas' op Radio 538. De rol van Maria in 'The Passion' is dit jaar voor actrice Noortje Herlaar (36), dat maakte KRO-NCRV woensdag bekend.

Dennis is het tweede castlid dat onthuld wordt voor de komende editie van het live paasspektakel. Acteur Soy Kroon werd woensdagochtend al gepresenteerd voor de hoofdrol van Jezus.

De vraag die bij presentator Klaas van der Eerden direct opkwam was: Kan Dennis wel zingen? Daar geeft hij zelf antwoord op in onderstaande video.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Dennis Weening doet onthulling over Mars-rel in Expeditie Robinson

Met het vertolken van de rol van Judas treedt Dennis in de voetsporen van onder anderen Jeangu Macrooy, Jeroen van Koningsbrugge en Rob Dekay.

Noortje Herlaar treedt in de voetsporen van onder anderen Edsilia Rombley, Trijntje Oosterhuis en Glennis Grace.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Soy Kroon is jongste Jezus ooit in The Passion

Thomas Cammaert zal de rol van Petrus op zich nemen en Sabri Saad El-Hamus die van Pilatus. KRO-NCRV-presentatrice Sosha Duysker komt dit jaar in actie als verslaggever tijdens The Passion in Doetinchem. Ze loopt mee tijdens de traditionele processie en heeft daarbij speciale aandacht voor jongeren.

Publiek

De live-uitzending van paasspektakel The Passion is dit jaar opnieuw zonder publiek. Omroep KRO-NCRV laat woensdag weten dat het ondanks de aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen niet haalbaar is om alsnog toeschouwers toe te laten bij het evenement.

Om de registratie voor de twaalfde editie van The Passion toegankelijk te maken voor een groot publiek had KRO-NCRV al maanden geleden voorbereidingen moeten treffen. Het gaat daarbij onder meer om het bij de NS aanvragen van extra treinen van en naar opnamestad Doetinchem, zegt een woordvoerder van de omroep. Omdat het vorig jaar nog onduidelijk was welke maatregelen er in het voorjaar van 2022 zouden gelden, besloot de omroep toen al om de komende editie, net als in 2021, zonder publiek plaats te laten vinden.

Het kabinet maakte dinsdag bekend dat op 25 februari het coronatoegangsbewijs grotendeels verdwijnt en dat buitenevenementen zonder toegangstest plaats kunnen vinden.

The Passion wordt op 14 april uitgezonden op NPO 1.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore