Ga naar de inhoud
Entertainment

Dries Roelvink 'doodsbang' voor de dood: 'Angst wordt alsmaar groter'

Dries Roelvink Beeld © ANP

Dries Roelvink (63) staat nog volop in het leven. Zo probeert hij zijn zangcarrière nog altijd keer op keer nieuw leven in te blazen. En dat maakt dat hij nog niet na wil denken over de dood, terwijl hij oprecht bang is voor 'het einde'. Dat vertelt Dries in 'Panorama'.

"Ik zal er toch een keer aan moeten geloven"

Waar komt de angst bij Dries dan vandaan, om dood te gaan? Dat heeft te maken met een jeugdtrauma. De zanger zag op zijn vijftiende namelijk een sportleraar van 27 dood neervallen op het voetbalveld. En dat hakte er flink in bij Dries. "Daar heb ik slechte nachten van gehad op die leeftijd, ik kwam soms gillend van angst mijn bed uit en dan ving mijn moeder me op."

Nooit heeft Dries professionele hulp gehad en dus is hij al die tijd al bang voor de dood. "Vooral dat eeuwige dat erin zit opgesloten: als je doodgaat, ontstaat er een donker gat. Je voelt niks meer, je weet niks meer en je komt nooit, nooit, maar dan ook nooit meer terug. Je bent – bam – weg. Daar word ik niet vrolijk van. Mede omdat ik natuurlijk zo'n mooi leventje heb."

Dries
lees ook:
Dries Roelvink baalt van afwijzing Songfestival: 'Was mijn droom'

Hij kan zich dan ook slecht verplaatsen in mensen die depressief zijn. Zelf zou hij namelijk eeuwig willen blijven leven, maar zoals we allemaal weten is dat niet mogelijk."En ik ben al over de helft, dus die angst zal alleen maar groter worden, vrees ik. Ik zal er toch een keer aan moeten geloven. Maar voorlopig nog maar even niet."

Gelukkig voor Dries heeft hij recent een heel groot lichtpunt meegemaakt, met de geboorte van zijn kleinzoon Dean. In de video hieronder vertelt Dries hoe hij het vindt om opa te zijn.

Dries
lees ook:
Dries Roelvink is 'geheime wapen' van Sven Kockelmann bij Op1

Trotse opa Dries: 'Dave gaat een betere vader worden dan ik'

01:06