Ga naar de inhoud
Entertainment

OM verdenkt Lil Kleine van poging tot zware mishandeling

Beeld © ANP

Het Openbaar Ministerie verdenkt Lil Kleine (27), echte naam Jorik Scholten, van een poging tot zware mishandeling en/of mishandeling. De rapper zal morgen worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die moet beslissen of hij langer vast blijft zitten, zo laat de politie weten.

Lil Kleine werd zondagavond aangehouden na een melding van een mishandeling aan de Prinsengracht. Het OM vraagt de rechtbank om de rapper langer vast te houden in afwachting van het onderzoek. De politie heeft niet bevestigd dat het om hem gaat maar ingewijden zeggen dat het inderdaad Lil Kleine is die vastzit. Hij zou zijn verloofde Jaimie Vaes hebben mishandeld.

Samenwerking
Lees ook:
Samenwerking management en Lil Kleine op losse schroeven

De artiest werd vrijdag nog veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur voor het mishandelen van een man in een nachtclub in Amsterdam. Inmiddels nemen diverse partijen afstand van de rapper. Zo heeft Spotify alle muziek van hem uit de redactionele playlists gehaald. Deze lijsten worden door de streamingdienst zelf samengesteld en bevatten muzikale tips voor de luisteraars. Madame Tussauds besloot het beeld van de rapper uit de collectie te halen. NPO FunX maakte bekend voorlopig geen muziek van Lil Kleine te draaien.

Lil
Lees ook:
Lil Kleine nog langer vast, morgen voorgeleid bij rechtbank