Entertainment

Hans Kazàn blikt in tranen terug op zijn overleden dochter

16 februari 2022 22:08 Aangepast: 17 februari 2022 11:17
Hans Kazan Beeld © Videoland

In de zevende aflevering van 'Rooijakkers over de Vloer' gaat presentator Art Rooijakkers (45) langs bij de goochelkoning Hans Kazàn (68) in Marbella. Art treft een huis vol kinderen en kleinkinderen van Hans en zijn vrouw Wendy aan, maar tegelijkertijd mist er ook nog een persoon. Ruim 40 jaar geleden overleed hun dochter Maaike op bijna 3-jarige leeftijd. Hans en zijn vrouw vertellen hier openhartig over.

"Ik denk weleens: ze zou nu 42 geweest zijn"

Hans en Wendy waren nog maar 5 jaar getrouwd toen hun eerste dochter kwam te overlijden. Wendy blikt terug en denkt weleens: "Ze zou nu 42 geweest zijn." Toen Maaike geboren was zag ze er 'perfect uit', vertelt Wendy. Na drie maanden kreeg ze vreemde krampjes en gingen Hans en zijn vrouw langs de kinderarts. Wat ze toen te horen kregen, gooide hun hele wereld overhoop. "Dit kindje zal nooit normaal opgroeien. Ze zal niet kunnen horen, zien, niet reageren, niet zelfstandig eten. Helemaal niks. Het is gewoon een plantje", werd hen verteld. 

Hans schiet vol en vertelt geëmotioneerd zijn verhaal aan Art. "Dat was totaal onverwachts", legt hij uit. "Ik dacht: ze krijgt een pilletje en het gaat weer goed. Ik weet dat ik het ziekenhuis uitliep, helemaal verbaasd en verdoofd. Ik dacht: mijn prachtige baby zal nooit kunnen lopen", legt Wendy uit. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hans Kazàn blikt terug op operatie: 'Dat is échte magie'

Maaike was de perfecte baby van buiten, maar er bleek in de hersenen toch een cruciaal deel te ontbreken 'waardoor er geen contact was', legt Wendy uit. Nadat Maaike drie maanden -aan allerlei slangetjes verbonden- in het Radboudumc heeft gelegen, besloten Hans en zijn vrouw hun dochtertje daar weg te halen. "Het was verschrikkelijk wat er allemaal met haar gebeurde", vertelt Wendy. Hans was zo kwaad dat hij 'alle slangetjes uit haar hoofd had losgetrokken'. Ondanks dat hij haar niet mee mocht nemen van de artsen besloot Hans dit toch te doen. "Het was vreselijk. Haar hoofd was drie keer zo groot geworden door allerlei infusen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dochter Hans Kazàn heeft zeldzame ziekte: 'We zijn doodsbang'

Hans en Wendy wisten dat hun dochter niet oud zou worden, maar wilden toch 'zolang ze leeft, zo goed mogelijk voor haar zorgen'. Uiteindelijk overleed Maaike na 2 jaar en 8 maanden. "De dood was wel een verlossing voor haar. Zij leed onder haar bestaan", legt Hans aangeslagen uit. Zo maakte Maaike 'oergeluiden', waardoor Hans en Wendy wisten dat ze zich niet fijn voelde. 

Ondanks de verdrietige herinneringen en haar vroege overlijden, hebben Hans, zijn vrouw en alle kinderen nog wel een foto samen. "We hebben een foto op de slaapkamer, dat we met z'n allen op het bed zitten. Boven dat bed hangt haar foto aan de muur", legt Wendy uit. "Dat is de enige foto waar we echt allemaal op staan", voegt Hans hieraan toe. "Die foto zie ik elke dag als ik wakker word", sluit Wendy mee af. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hans Kazàn gaat aan de slag als Happiness Manager

In Rooijakkers over de Vloer praat Hans vol trots over zijn grote liefde Wendy. Ze doen alles samen en zijn beste maatjes. Zo had Hans afgelopen jaar niet bepaald het makkelijkste jaar achter de rug. De goochelkoning had een uitstulping in zijn hartslagader die hem bijna fataal werd. Zijn vrouw Wendy was dan ook zijn steun en toeverlaat tijdens deze moeilijke tijd. 

Rooijakkers Over De Vloer is elke woensdag om 21.30 uur te zien op RTL 4. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore