Ga naar de inhoud
Entertainment

Eva Jinek kan zich geen relatie voorstellen met iemand die niet van dieren houdt

Eva Jinek Beeld © ANP

Bij sommige mensen gaat liefde door de maag, maar bij Eva Jinek (43) is het haar dierenliefde die warme gevoelens oproept. De presentatrice kan het zich niet voorstellen om met iemand in een relatie te zitten die dat niet met haar deelt. "Dat zou moeilijk zijn, zeg ik eerlijk", zegt ze tegen 'VARAgids'.

"Ik vind het toch gek als iemand 'niks' heeft met dieren"

Zelf is Eva een echte dierengek, maar alleen al bij de gedachte dat er mensen zijn die niet van dieren houden, moet de presentatrice even achter de oren - van zichzelf en dus niet haar katten - krabben. "Ik vind het toch gek als iemand 'niks' heeft met dieren', zegt Eva. Zelf draait haar wereld om haar katten en overspoelt hen dan ook met liefde. 'Ik adoreer mijn katten, doe er gek mee, praat tegen ze en ze hebben zestienduizend bijnamen en tweeduizend speeltjes. Ik snap dat dat een gekte is die je niet hoeft op te zoeken, maar daaronder zit een wereldbeeld dat onlosmakelijk is verbonden met barmhartigheid en zorgzaamheid voor alles wat kleiner is dan mijzelf", legt ze bijna poëtisch uit. 

Om die reden kan ze zich dan ook geen relatie voorstellen met iemand die geen liefde voelt voor deze kleine wezentjes. "Vind ik ingewikkeld. Het past bij mijn wereld om met dieren bezig te zijn", vertelt Eva. 

Eva
Lees ook:
Eva Jinek bang om haar baan te verliezen: 'Kan zo voorbij zijn'

Gelukkig voor Eva, en dus ook voor hem, deelt haar man óók deze liefde voor hun trouwe viervoeters. "Als Dexter, mijn man, die heel lief is met de katten, Coco aait, zie ik aan Coco wat ze eigenlijk wil: twee haaltjes over het koppetje, lang mee met de staart, klein beetje trekken aan de staart, dan meteen door met kriebelen achter het oortje", zegt Eva.

Ondanks de goedbedoelde instructies wil haar man meestal toch zelf bepalen hoe hij de poesjes in huis aait. "Maar soms, speciaal voor mij, voert hij toch mijn instructies uit. Dan hoor je die kat enorm hard door de kamer knorren en ervaar ik geluk", sluit Eva mee af. 

Eva
Lees ook:
Eva Jinek moet veel inleveren voor talkshow: 'Sociaal leven ligt stil'