Ga naar de inhoud
Entertainment

Madame Tussauds in Amsterdam haalt beeld van Lil Kleine weg

Beeld © ANP

Museum Madame Tussauds in Amsterdam heeft besloten om het beeld van rapper Lil Kleine (27) uit hun collectie te halen. Het museum is tot dit besluit gekomen na feedback van gasten, zo laat een woordvoerder aan het 'ANP' weten.

"We luisteren altijd naar de feedback van onze gasten"

Lil Kleine werd vrijdag veroordeeld tot een taakstraf vanwege mishandeling. Zondag werd hij opnieuw aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn vriendin Jaimie Vaes. Eerder was er ook een incident op Ibiza waarbij de rapper zijn vriendin zou hebben geslagen.

Platenlabels
Lees ook:
Platenlabels Lil Kleine blijven stil rondom geweldsincident met Jaimie

Madame Tussauds verwijderde eerder al de beelden van Ali B en Marco Borsato. Beide muzikanten worden verdacht van seksueel grensoverschrijdend gedrag tijdens opnames van het programma The voice of Holland. "We hebben besloten ook dit beeld van Lil Kleine te verwijderen", zo laat Madame Tussauds weten. "We luisteren altijd naar de feedback van onze gasten omdat zij uiteindelijk bepalen wie er binnen de attractie komt te staan. Na intern overleg hebben we besloten om aan deze verzoeken te voldoen."

Lil
Lees ook:
Lil Kleine: van succesvolle rapper naar schandalen

Het beeld van Lil Kleine stond in Tussauds vanaf oktober 2019. Zowel het management van Lil Kleine als zijn advocaat en zijn platenlabels hebben sinds de aanhouding nog geen inhoudelijke reactie gegeven. Het management vertegenwoordigt overigens ook zijn vriendin Jaimie.

Radiozenders
Lees ook:
Radiozenders en Spotify boycotten muziek Lil Kleine