Ga naar de inhoud
Entertainment

Kritiek op Wilfred Genee na 'gek gesprek' met vader Suzanne Schulting

Beeld © VI Vandaag

Wilfred Genee (54) heeft wel soepelere openingen van het programma 'VI Vandaag' gekend. Op maandagavond was Jan Schulting, vader van Neerlands olympisch held Suzanne Schulting (24), te gast. Maar de presentator maakt het al vanaf de aftrap ongemakkelijk voor Schulting senior.

"Dit is een heel gek gesprek tot nu toe"

Met twee keer goud en eenmaal zilver op de shorttrack zorgt Suzanne ervoor dat Nederland aansluiting blijft houden bij de toplanden van de huidige Olympische Spelen in Beijing. Door haar uitzonderlijke prestaties wordt haar familie inmiddels gevraagd om aan te schuiven in programma's, waarop vader Jan 'ja' zei tegen VI Vandaag. Maar de chemie met presentator Wilfred? Die lijkt er niet te zijn.

Direct na het openen van de eerste uitzending van deze week neemt Wilfred even de tijd voor Jan. Hij biedt hem een fles champagne aan voor de overwinningen van zijn dochter. Daar geeft Jan vervolgens geen reactie op. Met de woorden 'daar heb je heel veel zin in, merk ik' zet Wilfred meteen de toon, waardoor Jan nog ongemakkelijker oogt dan hij al deed.

Wilfred
Lees ook:
Wilfred Genee: 'De luchtigheid moet terug op de late avond'

"Zal ze leuk vinden, maar ik denk dat ze het leuker vindt dat ik hier zit. Ik denk dat ze trots is", reageert de vader van Suzanne op de dooddoener van Wilfred. Dat snapt 'ie niet helemaal. Waarom zou Suzanne trots zijn op haar vader? "Zij is toch degene die schaatst...?" vraagt de presentator zich vervolgens hardop af. "Ik ben trots op haar, zij is trots op mij", aldus Jan. 

Wilfred weet niet meer hoe hij de situatie moet redden. "Dit is een heel gek gesprek tot nu toe. Ze is trots omdat je hier zit?" Sommige kijkers reageren verongelijkt op de manier waarop de presentator het gesprek voert en uiten hun ongenoegen op Twitter. 'Schandalig hoe Wilfred Genee de vader van Suzanne Schulting te kakken probeert te zetten', schrijft iemand. 'Natuurlijk is die man trots dat hij op tv over zijn prachtige dochter mag praten!'

Hélène
Lees ook:
Hélène Hendriks: 'Wilfred Genee en ik waren geen droomduo'

VI Vandaag wordt op werkdagen om 21.40 uur uitgezonden bij SBS6.