Ga naar de inhoud
Entertainment

Özcan Akyol herinnert volgers dat Sywert van Lienden geld niet heeft teruggestort

Özcan Akyol en Sywert van Lienden Beeld © ANP

Schrijver en programmamaker Özcan Akyol (37) roept mensen op Valentijnsdag op niet te vergeten dat CDA-coryfee Sywert van Lienden (31) het geld voor zijn mondkapjesdeal nog niet heeft teruggestort.

"Er gebeuren veel nare dingen momenteel, bijvoorbeeld dat Sywert dat geld nog steeds niet heeft teruggestort"

'Jongens, meisjes, en alle anderen', schrijft Özcan. 'Er gebeuren veel nare dingen momenteel, bijvoorbeeld dat Sywert dat geld nog steeds niet heeft teruggestort.' Zijn opmerking krijgt veel bijval op sociale media.

PVV
Lees ook:
PVV stopt zaak tegen Özcan Akyol na uitspraken in talkshow

Özcan is niet de enige BN'er die er bewust voor probeert te zorgen dat de zaak Sywert niet in de vergetelheid raakt. Programmamaker Tim Hofman wijdde in november nog twee uitzendingen van zijn programma BOOS aan de zaak. Ook cabaretier Youp van 't Hek blijft in zijn columns met grote regelmaat terugkomen op de affaire en Peter Pannekoek maakte in zijn oudejaarsshow een aantal harde grappen over de CDA'er.

Özcan
Lees ook:
Özcan Akyol vindt zichzelf niet de perfecte presentator

De voormalig CDA-adviseur weigert de zeker 9 miljoen die hij met de omstreden deal van ondeugdelijke kapjes heeft verdiend terug te geven. Hij stelt doorlopend niet te willen reageren op de zaak zolang het onderzoek van Deloitte dat het ministerie van VWS tegen hem heeft ingesteld nog loopt. De resultaten worden in de loop van 2022 verwacht.

In de uitzending van BOOS stelde het ministerie van Volksgezondheid dat Sywert best over de zaak mag praten, maar niet over de zakelijke componenten van de omstreden deal.