Ga naar de inhoud
Entertainment

Verdrietige zaak in Ontvoerd eindigt met bizarre twist

Beeld © Videoland

Toen Marcel een aantal jaar geleden de Thaise Jam tegen het lijf liep, was het liefde op het eerste gezicht. De twee gaan samenwonen in Nederland, krijgen een dochtertje en alles lijkt koek en ei. Als Jam een jaar geleden dochtertje Landaw wil meenemen voor een vakantie in Thailand, blijkt de vork tóch anders in de steel te zitten. Jam keert namelijk niet meer terug en inmiddels heeft Marcel zijn dochter al een jaar niet gezien. John van den Heuvel (59) besluit hem te gaan helpen.

"Ik probeer normaal te functioneren, maar ’s nachts komen de draken en demonen en dan is het heel zwaar"

Marcel geeft aan het begin van de aflevering al aan dat hij niet zo goed weet waar het nu precies is fout gelopen tussen de twee. Volgens hem waren er wel wat spanningen in huis vanwege de coronapandemie en het feit dat ze met z’n drieën op elkaars lip zaten in Utrecht, maar toch had hij nooit verwacht dat Jam bij hem weg zou gaan en hun dochter mee zou nemen. 

Jam had namelijk maar één wens voor dochtertje Landaw en dat was dat ze een goede opleiding zou krijgen in Nederland. Marcel kan dan ook niet begrijpen waarom ze al een jaar hun dochter in Thailand houdt. "Je bent er 24 uur mee bezig", zo vertelt hij. "Je staat ermee op en je gaat ermee naar bed. Ik probeer normaal te functioneren, maar ’s nachts komen de draken en demonen en dan is het heel zwaar."

Vader
Lees ook:
Vader ‘schrikt zich rot’ van uiterlijk dochtertje in Ontvoerd

Marcel heeft een civiele procedure gestart om Landaw terug te krijgen, maar die verloopt stroperig en moeizaam. Ondanks dat Landaw al bijna een jaar in Thailand zit, is er nog geen enkele concrete stap gezet die kan leiden tot haar terugkeer. John besluit daarom met Marcel af te reizen naar Thailand, in de hoop dat hij kan optreden als een mediator tussen Jam en Marcel. Jam is op de hoogte van hun komst en vindt het prima dat Marcel zijn dochtertje ziet.

Marcel is er echter niet alleen om Landaw terug te krijgen, hij hoopt namelijk ook dat er een hereniging met Jam in zit. Zij laat echter direct aan John weten dat dit geen mogelijkheid is: Marcel mag van haar langskomen wanneer hij maar wil en zelfs bij hun in Thailand komen wonen, maar een relatie is volgens haar geen optie meer. "Ik wil hier blijven met Landaw, en ik ga niet meer terug naar Nederland. Hij heeft te veel valse beloftes gedaan en ik heb er genoeg van", zo legt ze aan hem uit.

Kijkers
Lees ook:
Kijkers maken zich zorgen om afloop van bloedstollende Ontvoerd

Gelukkig blijkt ze wel open te staan voor een regeling. Voor het oog van de camera belooft ze dat Marcel Landaw zo vaak als hij maar wil kan opzoeken en dat ze ook met Landaw naar Nederland zal komen. Marcel heeft zo zijn bedenkingen bij haar woorden en dat blijkt niet voor niks te zijn: aan het einde van de aflevering blijkt namelijk dat ze kort na het vertrek van de cameraploeg alle regels aan haar laars heeft gelapt en ook een streep heeft gezet door hun afspraken. Voor Marcel zit er daarom niks anders op dan alsnog een gerechtelijke procedure te starten.

De rechter komt al snel met een bizarre omwenteling: hij denkt namelijk dat Landaw beter af is in Nederland en wil dat beide partijen nog dezelfde dag met een oplossing komen. Jam gaat met Landaw terug naar Nederland om in het huis van Marcel te wonen, terwijl hij tijdelijk ergens anders gaat wonen. Samen besluiten ze om te gaan werken aan een toekomst onder één dak.

Ontvoerd is elke zondagavond te zien om 21.35 uur op RTL 4.

Marcel sluit na een jaar eindelijk zijn dochter weer in de armen

06:12
Gerechtshof
Lees ook:
Gerechtshof beveelt onmiddellijke aanhouding vader ontvoerde Insiya