Ga naar de inhoud
Entertainment

Marcel en Gijs woest over cartoon over Aaf Brandt Corstius

Aaf Brandt Corstius, Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen Beeld © ANP/RTL

Marcel van Roosmalen (54) en Gijs Groenteman (48) hebben vandaag in hun podcast 'Weer een dag' flink uitgehaald naar cartoonist Jos Collignon (71) en 'de Volkskrant'. De twee zijn niet te spreken over de cartoon die donderdag in de krant verscheen over columnist Aaf Brandt Corstius (46), de vrouw van Gijs.

"Het werd me echt even zwart voor de ogen"

Aaf schreef deze week een rake column in de Volkskrant over het schandaal rondom Marc Overmars en Ajax, waarin ze vertelde moeite te hebben met het feit dat veel mensen moeten benadrukken dat het zo vervelend is voor Ajax. 'Want Overmars had Tadic gekocht, hij was zo lekker bezig, hij is zo’n goeie voetbaldirecteur – ja, het zal allemaal wel', schrijft ze.

Aaf vertelt vervolgens dat ze een gedragscode voor Ajacieden heeft bedacht. 'Ik kan ze niet verbieden om te dénken dat ze het jammer vinden. Ik vind wel dat ze moeten stoppen met de zin: 'Het kan natuurlijk niet wat Overmars heeft gedaan, maar het is zó erg voor Ajax.' Vervang 'maar' in die zin door 'want' en 'Ajax' door 'die vrouwen'.'

Aaf
Lees ook:
Aaf Brandt Corstius bedankte voor serie in de Linda na 'belediging'

'Die vrouwen lezen alle artikelen over dit onderwerp ook. En die moeten dus alsmaar lezen: klote van dat stalken en die dickpics, maar wát een domper voor mijn hobby, onderuitgezakt voetbal kijken', sluit ze haar column af.

Aaf
Lees ook:
Aaf Brandt Corstius voelde rare sfeer bij Loretta in Koffietijd

Jos Collignon, een cartoonist, was het blijkbaar niet met Aaf eens en maakte vervolgens een cartoon over haar, waarin ze in een lang gewaad Marc Overmars aan het castreren is, terwijl hij wordt vastgehouden door verschillende vrouwen. Aaf plaatste de cartoon door op haar Instagram-account, waarbij ze concludeerde dat we nog een lange weg te gaan hebben.

De cartoon van Jos is ook Marcel en Gijs niet ontgaan. Ze bespreken het verhaal in hun podcast nog even na. "Ik sloeg die krant open en ik snap heel goed dat jij daar woedend over bent", begint Marcel. "Want wat staat daar voor een heks die iemands piemel aan het afsnijden is?" Gijs beaamt dit: "Het werd me echt even zwart voor de ogen en ik heb er ook een woedende tweet over uitgestuurd. Ik heb even gezegd waar het op stond." Marcel kan het tot slot niet laten om Jos een 'verzuurde ouwe linkse rukker van 75' te noemen.

Gijs
Lees ook:
Gijs Groenteman: 'Jan Slagter boycot mij vanwege grapjes'