Ga naar de inhoud
Entertainment

Bob Odenkirk 'had even geen polsslag' na hartaanval op set

Bob Odenkirk Beeld © ANP

Bob Odenkirk (59) zegt dat hij afgelopen juli even 'geen polsslag had' op de set van de televisieserie 'Better Call Saul'. De acteur moest na een hartaanval drie keer een elektrische schok krijgen om zijn hart weer goed aan de praat te krijgen, onthult hij.

"We waren al de hele dag aan het filmen", vertelt de acteur aan The New York Times. Hij nam daarom even pauze met zijn medeacteurs Patrick Fabian en Rhea Seehorn. "Gelukkig ging ik niet terug naar mijn trailer." Tijdens de pauze kreeg hij een hartaanval.

Bob
Lees ook:
Bob Odenkirk vraagt 'verwachtingen redelijk te houden' na kleine hartaanval

Rhea vertelde de acteur later dat hij 'blauwgrijs' werd. De artsen werden erbij gehaald en werd Bob werd gereanimeerd. Vervolgens kreeg hij elektrische schokken toegediend. De eerste twee pogingen mislukten, maar de derde keer kreeg hij 'het ritme terug'. Hij kan zich het incident zelf niet meer herinneren.

Bob
Lees ook:
Bob Odenkirk had 'kleine hartaanval', is onderweg naar herstel

Volgens de acteur kwam hij er in 2018 achter dat hij last had van aderverkalking. Maar hij zag toen voorlopig af van een behandeling, wat uiteindelijk leidde tot het openscheuren van de 'plaques' in de vaatwand, een soort vetachtige afzettingen. De Hollywoodster is na de hartaanval met spoed naar het Presbyterian Hospital gebracht in de stad Albuquerque (New Mexico), waar de plaque operatief is verwijderd.

Bob mocht afgelopen september weer aan het werk. Zo tweette de acteur toentertijd: 'Weer werken aan Better Call Saul! Zo blij om hier te zijn en dit leven te leiden, omringd door zulke fijne mensen.'

Zesde
Lees ook:
Zesde seizoen Better Call Saul voorlopig niet op de buis
Bron: ANP/RTL Boulevard