Ga naar de inhoud
Entertainment

Kijkers vol lof over Het verhaal van Nederland met Daan Schuurmans

Het verhaal van Nederland Beeld © NTR

Tijd om je geschiedenisboek dicht te slaan en met chips en cola op de bank te ploffen voor een vlottere versie van je leerstof. Daan Schuurmans (50) neemt je mee in de historie van ons land in 'Het verhaal van Nederland'. Kijkers zijn vol lof over het NTR-programma.

"Met Het verhaal van Nederland heeft de NPO echt goud in handen"

In Het verhaal van Nederland gaat Daan Schuurmans terug in de tijd en wel op heel bijzondere wijze. Terwijl de presentator-slash-acteur de geschiedenis van de volkeren die in ons land hebben gewoond vertelt, worden de scènes nagespeeld door acteurs. Op deze manier komen oude tijden tot leven. Daan loopt tijdens de scènes door het beeld, waardoor je als kijker haast het gevoel krijgt er echt bij te zijn. Historici en archeologen geven daarnaast duiding én er worden archeologische vondsten getoond.

Daan
Lees ook:
Daan Schuurmans over relatie: 'We vochten elkaar de tent uit'

In de eerste aflevering, die vorige week werd uitgezonden, ging het over de jagers en boeren die ons land - vooral Zuid-Limburg - bewoonden. In de aflevering van gisteravond kwamen de Romeinen en Bataven aan bod. 

Fedja
Lees ook:
Fedja van Huêt en Daan Schuurmans te zien in nieuwe dramaserie

Kijkers zijn op Twitter razend enthousiast over de moderne geschiedenisles. 'Met Het verhaal van Nederland heeft de NPO echt goud in handen. Zo boeiend in beeld gebracht. Geschiedenis is echt leuk', laat een kijker weten. Een ander noemt het 'een verademing na al die dans- en zingprogramma's'. Mensen weten het programma dan ook massaal te vinden: gisteravond keken in totaal maar liefst 2.884.000 mensen.

Nieuwe
Lees ook:
Nieuwe Costa!!-film vanaf eind april in de bioscoop

Het verhaal van Nederland zie je elke woensdag om 20.30 uur op NPO 1, maar kun je ook al in zijn geheel bingen op NPO plus. Kun je daarna geen genoeg krijgen van de verhalen van Daan? Dan kun je ook met hem het land in met speciale 'podwalks'. Dit zijn gratis audiotours die je kunt beluisteren op je telefoon. Je hoeft hiervoor alleen maar een app te downloaden en af te reizen naar de plaatsen die in de serie voorbijkomen.

Daan vertelt over het succes van de serie in onderstaande video:

Daan Schuurmans over denderend succes 'Het Verhaal van Nederland'

03:05