Ga naar de inhoud
Entertainment

Datum hoger beroep was niet bekend bij slachtoffer Raymi Sambo

De vrouw die door acteur Raymi Sambo (50) geslagen is, moest via de media vernemen dat een datum voor het hoger beroep is vastgesteld. Dat zegt de advocaat van de vrouw, Sébas Diekstra (41), in een reactie tegen het ANP. "Pijnlijk", vindt hij, want een definitieve datum hoort volgens hem tijdig door het Openbaar Ministerie te worden gemeld. Het hoger beroep van Raymi is op 23 juni, zo liet de 'All Stars'-acteur zelf eerder op woensdag weten aan het ANP.

"Als je een definitieve datum hebt, dan meld je dat ook direct aan het slachtoffer"

"Zij kreeg vandaag een mediabericht onder ogen dat de verdachte zelf heeft gemeld dat de zitting op die dag is. Je maakt niet vaak mee dat de verdachte dat zelf zo meldt", stelt Sébas. Maar ook was het aan het OM om dit eerst met haar te delen, vervolgt hij. "Als je een definitieve datum hebt, dan meld je dat ook direct aan het slachtoffer. Nu moest ze dat uit de media vernemen."

Acteur
Lees ook:
Acteur Raymi Sambo krijgt 100-urige werkstraf voor mishandeling

Raymi Sambo kwam in januari 2020 groot in het nieuws nadat er beelden waren verschenen waarop hij de vrouw mishandelt. Het slachtoffer hield er een hersenschudding en een gebroken neus aan over. Sambo zei dat beide partijen die avond dronken waren. Het slachtoffer ontkende dat, waarop ze aangifte deed tegen de acteur.

All
Lees ook:
All Stars-acteur Raymi Sambo mishandelt vrouw op straat

Het proces duurt dan ook al heel lang voor de vrouw, zegt Diekstra. "Ze hoopte dat de zaak klaar was na de uitspraak. Maar hij ging in hoger beroep." Op welke grond de acteur in hoger beroep gaat, is nog niet bekend. Sébas vermoedt dat hij dit doet om strafvermindering te krijgen.

De acteur kreeg eind 2020 een werkstraf opgelegd van 100 uur. Daarnaast moet hij een schadevergoeding betalen. Vanwege de coronamaatregelen werd de zitting meerdere malen uitgesteld.

Bron: ANP/RTL Boulevard