Entertainment

Lucy Woesthoff deelt 'kwetsbare waarheid' met volgers

09 februari 2022 16:55
Lucy Woesthoff Beeld © ANP

Schrijfster Lucy Woesthoff 'bekent' dat ze het moeilijk vindt om 'vrij en eerlijk' haar gedachtes te delen. Via haar betoog op Instagram doet ze toch een poging om zichzelf kwetsbaar op te stellen naar haar volgers.

"Als ik niet de volledige ware versie van mezelf deel, wat heeft het dan voor zin?"

'De kwetsbare waarheid is, dat ik iemand ben die authentiek wil communiceren, maar die ook een angst heeft om verkeerd begrepen te worden', schrijft Lucy.  'En een allergie voor disharmonie', voegt ze toe. De schrijfster geeft aan dat ze zichzelf hierdoor beperkt in wat ze deelt met haar volgers. 'Als ik niet de volledige ware versie van mezelf deel, wat heeft het dan voor zin?' vraagt ze zichzelf hardop af. 

Lucy geeft toe dat ze wel vaker in een online conflict verwikkeld is geraakt in het verleden. 'Het is gewoon heel moeilijk om een echt gesprek te voeren online zonder gefileerd te worden door iemand die het 'beter weet'. Helaas lijkt het erop dat kalme en genuanceerde gesprekken iets zeldzaams zijn geworden', schrijft ze. 'Daarom vermijd ik me ermee te bemoeien', voegt ze toe. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Lucy Woesthoff neemt 'fuck it'-tattoo: 'Past helemaal bij 2021'

Vastberaden besluit de schrijfster iets te doen aan haar 'weak spot'. 'Ik stel mezelf vragen: waarom voelt het zo ongemakkelijk voor mij om verkeerd begrepen te worden? (ego?) En waarom voel ik überhaupt de behoefte om mijn mening over dingen te delen? (ook ego?)', schrijft Lucy. Ze concludeert: 'Ik heb blijkbaar nog veel te leren.'

Lucy is zelfs al fysiek een gesprek aangegaan met iemand die haar weleens online en dus publiekelijk heeft bekritiseerd.  'Er was geen vijandigheid, noch een concessie met betrekking tot ons standpunt, gewoon twee mensen die naar elkaar luisterden en erkenden dat we het oneens kunnen zijn met elkaar zonder dat de een per se ongelijk heeft en zonder het persoonlijk op te vatten', schrijft ze. Ze sluit af met een hoopvolle missie: 'Hopelijk is dit ook de toekomst voor online.'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Lucy Woesthoff: 'Ik zou Guusjes plek hebben ingepikt'

Lucy Woesthoff woont samen met haar man Dinand Woesthoff en hun gezin inmiddels al een aantal maanden op Ibiza. Hun verhuizing ging niet helemaal volgens plan, want ze hadden lange tijd hun handen vol aan een groot klusproject. Aan RTL Boulevard vertelt Dinand over zijn nieuwe leven op het eiland.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore