Ga naar de inhoud
Entertainment

Martin Garrix geeft na twee jaar eerste optreden op Koningsdag

Martin Garrix (25) geeft op 27 april zijn eerste optreden in Nederland in ruim twee jaar tijd. De wereldberoemde dj sluit op Koningsdag het festival Kingsland in Amsterdam af. Dat hebben organisatoren 4PM Entertainment en E&A Events woensdag bekendgemaakt.

Andere grote acts in Amsterdam zijn Lil Kleine en Frenna. Het zal de eerste keer sinds 2019 zijn dat Kingsland weer kan doorgaan. Het festival zal plaatsvinden in drie steden: Amsterdam, Groningen en Rotterdam.

Martin
lees ook:
Martin Garrix treedt op als Max Verstappen kampioen wordt

In Amsterdam zijn vijf stages met diverse muziekstijlen in en rondom de RAI Amsterdam. De hosting van de house-stage is dit jaar in handen van ANTS, het beroemde concept dat wekelijks in Ushuaïa op Ibiza plaatsvindt. Headliners hier zijn Solardo, Andrea Oliva en het Nederlandse talent Franky Rizardo.

In Groningen viert Kingsland Festival dit jaar zijn vijfjarig jubileum in het Stadspark. Op de mainstage zijn drie live acts met band te zien: Maan, Snelle en Rolf Sanchez. Op een van de andere stages zullen Bizzey, Bilal Wahib en Kraantje Pappie te horen zijn.

Blunder:
lees ook:
Blunder: naam Martin Garrix verkeerd gespeld tijdens awardshow

Dit jaar is in Rotterdam het Zuiderpark toneel voor het grootste muziekfestival op Koningsdag. In zijn thuisstad treedt Ronnie Flex samen met zijn band The Fam op en worden zij op de mainstage vergezeld door mede-Rotterdammer Afrojack.

De kaartverkoop voor Kingsland Festival start voor alle steden op 14 februari om 12.00 uur. De organisatie gaat nu uit van huidige de coronaregels van het kabinet, maar hoopt erop meer kaarten in de verkoop te kunnen doen als de regels de komende weken worden versoepeld.