Entertainment

Eerste Oscarnominaties voor Beyoncé en Billie Eilish

08 februari 2022 16:44 Aangepast: 08 februari 2022 17:34

De zangeressen Beyoncé (40) en Billie Eilish (20) hebben dinsdag hun eerste Oscarnominaties in de wacht gesleept. In de categorie beste lied maakt Beyoncé kans met het nummer 'Be Alive' uit de biopic 'King Richard' en Billie Eilish met de song 'No Time To Die' uit de gelijknamige 'Bond'-film.

King Richard, over Richard Williams de vader van de tenniszusjes Venus en Serena Williams, maakt in totaal zes keer kans op een Oscar. De film is onder meer genomineerd voor beste film en beste acteur (Will Smith). Het 25e avontuur van James Bond werd ook genomineerd voor beste geluid en beste speciale effecten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Fans woest: geen Oscarnominatie voor Lady Gaga in House of Gucci

Beyoncé heeft stevige concurrentie in haar categorie. Hamilton-maker Lin-Manuel Miranda is genomineerd met 'Dos Oruguitas' uit de Disney-hit Encanto, Van Morrison maakt kans met 'Down To Joy' uit Belfast, Diane Warren voor 'Somehow You Do' uit Four Good Days.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Lin-Manuel Miranda te zien in Brooklyn Nine-Nine

Lin-Manuel Miranda kan bij winst de zeventiende persoon ooit worden die de zogeheten EGOT-status krijgt voor het winnen van alle grote Amerikaanse entertainmentprijzen (Emmy, Grammy, Oscar, Tony).

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore